Szuperkönnyű, sütés nélküli kókuszos sajttorta – Joghurttól lesz lágy

kókuszossajttorta
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Újabb sajttorta került a szemem elé, kókuszos, krémes belsejű, ráadásul sütni sem kell, azonnal lecsaptam rá.

Lehet, hogy a sajttortareceptek találnak meg engem és nem én őket, de annyi bizonyos, hogy szinte hetente találok egy újat, amit muszáj kipróbálnom.

Ez most nemcsak azért jó, mert az egyik kedvencem, kókusz van benne, hanem mert sütés nélkül készül, ami a nyár közeledtével nagyon nagy előny, amikor nem szívesen kapcsolom be a sütőt, még egy ilyen hívogató desszert kedvéért sem. 

Kókuszos sajttorta

kókuszossajttorta2

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 200 gramm édes keksz
  • 120 gramm vaj
  • 250 milliliter tejszín
  • 250 gramm krémsajt (natúr)
  • 250 gramm kókuszjoghurt
  • 300 milliliter víz
  • 30 gramm burgonyakeményítő
  • 40 gramm cukor
  • 30 gramm kókuszliszt
  • ízlés szerint kókuszreszelék
Recept idők

Elkészítés:

Egy lábasba öntsük bele a vizet, majd adjuk hozzá a keményítőt, a cukrot és a kókuszlisztet. Egy kézi habverővel alaposan keverjük össze. Folyamatosan kevergetve kezdjük el közepes lángon főzni, amíg besűrűsödik. Ekkor vegyük le a tűzről, hagyjuk kihűlni. 

A kekszet törjük vagy daráljuk egész apróra. A vajat olvasszuk fel és keverjük össze a keksszel. 

Egy 22 centiméteres kapcsos tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, és az aljára egyengessük el a kekszes keveréket, majd tegyük be a hűtőszekrénybe egy órára. 

A tejszínt verjük fel (nem kell extra keményre), majd óvatosan keverjük hozzá a krémsajtot és a kihűlt kókuszos keveréket. A végén a joghurtot is adjuk hozzá. Kanalazzuk rá a kekszes alapra, majd tegyük 2 órára ismét a hűtőszekrénybe. Ízlés szerint díszítsük kókuszreszelékkel. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük