Kókusztejes, gyömbéres, édes-fűszeres paradicsomleves - Így sokkal selymesebb

kókusztejes paradicsomleves cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Lehet az ételeket a végtelenségig variálni? Úgy tűnik, igen, és enélkül mi néha meg is bolondulnánk.

A gyerekeim számára a leghétköznapibb fogások jelentik a legmagasabb szintű élvezetet, álmukból felkeltve is ezeket kérik, ezeket eszik meg bármilyen körülmények között. Ilyen a zöldborsófőzelék, a húsleves, a túrógombóc, de mindenekfelett a paradicsomleves. 

Márpedig a felnőtt ember alapesetben nem szeretne hetente többször paradicsomlevest enni, ezért muszáj valahogy túljárni az eszükön, különben megpusztulunk az unalomtól. Így készült el már a nagyon-nagyon sokadik paradicsomleves-verzió a konyhánkban. A klasszikus menzás betűtésztás, az olasz bazsalikomos és sok más változat után szerencsére ezt a kissé elrugaszkodott verziót is elfogadta a felügyelő bizottság. 

A kókusztej és a paradicsom, bár ellentétes jellegű alapanyagok, nagyon jól kiegészítik egymást. Ezt az indiai currykből is jól tudjuk, de levesben most próbáltuk ki először, és nagyon jól sikerült. Ha nem gyerekeknek készül, mehet bele még több fűszer és lehet még csípősebb.

Kókusztejes-gyömbéres paradicsomleves

kokusztejes paradicsomleves kis

Hozzávalók 4 személyre

  • 700 gramm passata (passzírozott paradicsom)
  • 5 deciliter víz/alaplé
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál friss, reszelt gyömbér
  • 3 deciliter kókusztej
Recept idők

Elkészítés:

Egy lábosba olajat öntünk, beletesszük a felaprított fokhagymát és a lereszelt gyömbért, majd alacsony lángon melegíteni kezdjük. Mikor illatozni kezd, hozzáöntjük a paradicsomot, a vizet, sózzuk, majd az egészet felforraljuk. Néhány perc főzés után hozzáöntjük a kókusztejet, de vele már csak összemelegítjük a levest. 

Valamilyen ropogós feltéttel tálaljuk. 

Fotók: Ács Bori/Sóbors

Ezt is szeretjük