Retró kolbászkrém: pikáns, krémes kence húsimádóknak
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Őszintén szólva fogalmam sincs, milyen apropóból jutott eszembe a kolbászkrém, talán azért, mert a lecsóhoz vettem egy nagyobb adag kolbászt, és tudtam, hogy nem használom fel egyhamar.
A kolbásszal úgy vagyok, mint a paprikás krumplival, néha elképesztően megkívánom, annyira, hogy azonnal ennem kell belőle, aztán miután ettem egy adagot, amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan el is múlik ez az érzés. Amikor vásárolni megyek, a legritkább esetben teszek a kosaramba kolbászt, csak akkor, ha célzottan van rá szükségem. A boltival sokszor ellenérzésem van, házihoz meg ritkán jutok.
A kolbászkrém megszületése
A kolbászt nem is szeletelve, hanem harapva szeretem. Kenyérrel, paradicsommal, paprikával, de szigorúan mindent harapva. Egyik nap hazaérve a munkából - éhesen - nyitogattam a hűtőt, és nézegettem a lecsófőzésből megmaradt kolbászt. Ha nem harapva, akkor hogyan egyem? Mostanában nagyon rákaptam a kencékre a retró melegszendvics-mániám miatt, úgyhogy innen jött az ötlet: kolbászkrém lesz belőle.
Kolbászkrém
Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 darab kolbász (puha)
- 1 teáskanál mustár
- 50 gramm vaj
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 1 evőkanál tejföl
Elkészítés:
Ha kell, sózzuk, borsozzuk, és ha nem elég krémes, vajat adhatunk még hozzá. Tegyük pár órára hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
Friss ropogós zsemlére vagy kenyérre kenve is finom, de melegszendvicskrémnek is tökéletes. Együnk hozzá sok zöldséget.
Fotó: Szász Eszter/Sóbors