Mutatós és nagyon finom hasselback krumpli: a kialakított zsebekbe kolbász és sajt kerül
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Néhány egyszerű alapanyagból, kevés munkával fenséges finomság kerülhet az asztalra, amit önmagában, de köretként is kínálhatsz.
A hasselback módszer krumplival hódította meg a világot. A lényege, hogy a burgonyát szorosan be kell vagdosni, a kialakított zsebekbe pedig mindenféle finomság kerülhet.
Újabban egyre népszerűbb a hasselback technika, már nem csak krumplinál szokás alkalmazni, más zöldségekkel, csirkemellfilével és még kenyérrel is ki lehet próbálni. Most azonban maradjunk a krumplinál. A zsebekbe kerülő finomságokat érdemes intenzívebb ízekkel gazdagítani, jó, ha kicsit szaftos a krumpli, ezért mehet bele kolbász, a tetejére pedig sajt. Ha szeretnéd, kolbász helyett szalonnát is használhatsz és zöldfűszereket.
Kolbászos hasselback krumpli
Hozzávalók 5 darabhoz
- 5 darab krumpli
- 1 szál kolbász
- 15 dekagramm sajt
- só és bors ízlés szerint
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál olaj
Elkészítés:
Az olajat mérjük keverőtálba (pár kanállal több is lehet), keverjük bele a fűszereket és a zúzott fokhagymát.
A sajtot reszeljük le.
A kolbászt vágjuk fel ujjnyi vastag szeletekre.
A megtisztított krumplikat szorosan, jó mélyen vagdossuk be, helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsire, majd a fűszeres olajat kenőecsettel vigyük fel a krumplira. A kialakított zsebeket is kenjük meg, utána a résekbe mehet a kolbászkarika, végül pedig szórjuk meg reszelt sajttal. A krumplikat 180 fokosra előmelegített sütőben 30-45 perc alatt süssük aranybarnára.
Fotó: Getty Images