Ropogós kenyér hasselback módra: a szeletek közt sül krémesre a sajt
Cikkek
Birsalmasajt, ahogy a nagyid is csinálta – Kezdőként se fogod elrontani
Sült édesburgonya sok fűszerrel: sütőben pirul ropogósra
Ropogós
Isteni, hagymakarikákkal sült pite: tojásos-tejszínes szósz fogja össze
Krémes, fűszeres sütőtökpuding: feldobja a szürke őszi napokat
Selymes, tejszínes vargányakrémleves: krémsajt teszi különlegessé
Aszalt sárgabarackos, mogyorós muffin: gluténmentes változatot mutatunk
A dagadó töltve, a karaj rántva jó: mutatjuk, mi készüljön a sertés részeiből
Hasselback módszerrel először krumplit készítettek, azóta a bevágós technika egyre népszerűbb lett - más zöldségeken, húsokon és még kenyéren is kipróbálható.
A hasselback módszer lényege, hogy szorosan bevagdossuk a krumplit, zöldséget vagy kenyeret, a kialakított kis zsebekbe pedig mindenféle finomság tölthető. Kívül ropogósra sütve, még melegen fogyasszuk el.
Kenyéren alkalmazva az egyszerű technikát óriásit üt, nagyon tartalmas és ízletes meleg reggelit vagy vacsorát készíthető. Aki szereti a fokhagymás kenyeret ezt a receptet imádni fogja. A kenyér kialakított zsebei közt sajt olvad, fokhagymás vaj járja át a veknit. A hasselback kenyér bátran variálható, sonka is kerülhet a sajt mellé. Minél több finomságot töltünk a kenyérbe, annál élvezetesebb lesz.
Hasselback kenyér
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kiló kenyér
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csipet só
- 1 teáskanál kakukkfű
- 80 gramm vaj (olvasztott)
- 50 dekagramm parmezán
- 300 gramm mozzarella vagy camambert
Elkészítés:
A kenyeret szorosan bevagdossuk. A fokhagymát összezúzzuk, hozzáadjuk a sót, a kakukkfüvet, az olvasztott vajat, a reszelt parmezánt, majd összekeverjük, és a kenyér zsebeit átkenjük vele. A fűszeres keverékből jusson a kenyér tetejére és oldalára is. A felszeletelt mozzarellát vagy camambert-t a kenyér zsebeibe tesszük, 180 fokos előmelegített sütőben 20-35 perc alatt megsütjük a hasselback kenyeret.
Fotó: Getty Images