Ropogós kenyér hasselback módra: a szeletek közt sül krémesre a sajt

hkcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Hasselback módszerrel először krumplit készítettek, azóta a bevágós technika egyre népszerűbb lett - más zöldségeken, húsokon és még kenyéren is kipróbálható.

A hasselback módszer lényege, hogy szorosan bevagdossuk a krumplit, zöldséget vagy kenyeret, a kialakított kis zsebekbe pedig mindenféle finomság tölthető. Kívül ropogósra sütve, még melegen fogyasszuk el.

Kenyéren alkalmazva az egyszerű technikát óriásit üt, nagyon tartalmas és ízletes meleg reggelit vagy vacsorát készíthető. Aki szereti a fokhagymás kenyeret ezt a receptet imádni fogja. A kenyér kialakított zsebei közt sajt olvad, fokhagymás vaj járja át a veknit. A hasselback kenyér bátran variálható, sonka is kerülhet a sajt mellé. Minél több finomságot töltünk a kenyérbe, annál élvezetesebb lesz.

Hasselback kenyér

hkenyérct

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kiló kenyér
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 80 gramm vaj (olvasztott)
  • 50 dekagramm parmezán
  • 300 gramm mozzarella vagy camambert
Recept idők

Elkészítés:

A kenyeret szorosan bevagdossuk. A fokhagymát összezúzzuk, hozzáadjuk a sót, a kakukkfüvet, az olvasztott vajat, a reszelt parmezánt, majd összekeverjük, és a kenyér zsebeit átkenjük vele. A fűszeres keverékből jusson a kenyér tetejére és oldalára is. A felszeletelt mozzarellát vagy camambert-t a kenyér zsebeibe tesszük, 180 fokos előmelegített sütőben 20-35 perc alatt megsütjük a hasselback kenyeret.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük