![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Ropogós kenyér hasselback módra: a szeletek közt sül krémesre a sajt
![hkcover](https://kep.index.hu/1/0/3420/34200/342009/34200911_2618885_44312cf48789f44634b5f9f8a0bea388_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Hasselback módszerrel először krumplit készítettek, azóta a bevágós technika egyre népszerűbb lett - más zöldségeken, húsokon és még kenyéren is kipróbálható.
A hasselback módszer lényege, hogy szorosan bevagdossuk a krumplit, zöldséget vagy kenyeret, a kialakított kis zsebekbe pedig mindenféle finomság tölthető. Kívül ropogósra sütve, még melegen fogyasszuk el.
Kenyéren alkalmazva az egyszerű technikát óriásit üt, nagyon tartalmas és ízletes meleg reggelit vagy vacsorát készíthető. Aki szereti a fokhagymás kenyeret ezt a receptet imádni fogja. A kenyér kialakított zsebei közt sajt olvad, fokhagymás vaj járja át a veknit. A hasselback kenyér bátran variálható, sonka is kerülhet a sajt mellé. Minél több finomságot töltünk a kenyérbe, annál élvezetesebb lesz.
Hasselback kenyér
![hkenyérct](https://kep.index.hu/1/0/3420/34200/342008/34200879_55ee942bd7cca917835b84d175c96052_wm.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kiló kenyér
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csipet só
- 1 teáskanál kakukkfű
- 80 gramm vaj (olvasztott)
- 50 dekagramm parmezán
- 300 gramm mozzarella vagy camambert
Elkészítés:
A kenyeret szorosan bevagdossuk. A fokhagymát összezúzzuk, hozzáadjuk a sót, a kakukkfüvet, az olvasztott vajat, a reszelt parmezánt, majd összekeverjük, és a kenyér zsebeit átkenjük vele. A fűszeres keverékből jusson a kenyér tetejére és oldalára is. A felszeletelt mozzarellát vagy camambert-t a kenyér zsebeibe tesszük, 180 fokos előmelegített sütőben 20-35 perc alatt megsütjük a hasselback kenyeret.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!