Forró kolbászos-krémsajtos mártogatós – Kenyérre kenve vagy tortillával is tökéletes
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Vajpuha csirkemell tejfölös szószban: szaftos és omlós lesz a hús
Ropogós
Selymes, kávés vajkrémmel töltött macaron: gasztroajándéknak is szuper
Sűrű, zamatos sültkelbimbó-krémleves: tejszíntől selymes
Krémes sós karamell házilag: csupán 4 hozzávalóból készül
Isteni, tartalmas túrós rakott tészta: sok sajt pirul a tetején
Fenséges kelt tésztás sütemények: ezekre megéri rászánni az időt
Bár ez most nem a bulik és az összejövetelek ideje, ezek az úgynevezett partifalatkák otthonülős estéken is jó szolgálatot tesznek.
Amikor régebben egymást követték a gyerekzsúrok, egy idő után azt gondoltam, hogy már nem tudnak újat mutatni mártogatósok terén. Szerencsére mégis kaptam új inspirációkat, amelyeket nemcsak gyerekzsúrban, hanem otthonülős estéken is lehet eszegetni.
Nagyon szeretem a kicsit erőteljesebb, csípősebb ízeket, ez az izgalmas kolbászos mártogatós pont ezt az ízvilágot testesíti meg.
Kolbászos-krémsajtos mártogatós
Hozzávalók 6 adaghoz
- 2 doboz krémsajt
- 1 szál kolbász
- 1 doboz darabolt paradicsom (konzerv)
- 0.5 darab lime leve
- opcionális chili
Elkészítés:
Egy serpenyőben pirítsuk meg a kis darabokra vágott kolbászt. Öntsük le róla a zsírját.
Egy másik serpenyőbe öntsük bele a paradicsomkonzervet, tegyük bele a krémsajtot, facsarjuk bele a lime levét, szórjuk bele a chilit, majd öntsük fel egy kevés vízzel és pároljuk. Tegyük hozzá a kolbászt, majd folyamatosan kevergetve pároljuk tovább.
Pirítóssal tálaljuk, vagy ha mártogatósként esszük, akkor tortillachips vagy zöldséghasábok is tökéletesek hozzá.
Fotó: Getty Images