
Forró kolbászos-krémsajtos mártogatós – Kenyérre kenve vagy tortillával is tökéletes

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Omlós, kevert tésztás epertorta: joghurttól légies és puha
Ropogós

Krémes aioli, azaz fokhagymaszósz: tojás nélkül is mennyei

Csodaszép epres, joghurtkrémes süti: puha piskóta az alapja

Egészben sült csirke rozmaringgal: a citromos pác a titka

Isteni csokis keksz New York-i recept szerint: kívül ropog, belül omlik

5 hely, ahova érdemes beülni: Budapest legjobb burgerezőit mutatjuk
Bár ez most nem a bulik és az összejövetelek ideje, ezek az úgynevezett partifalatkák otthonülős estéken is jó szolgálatot tesznek.
Amikor régebben egymást követték a gyerekzsúrok, egy idő után azt gondoltam, hogy már nem tudnak újat mutatni mártogatósok terén. Szerencsére mégis kaptam új inspirációkat, amelyeket nemcsak gyerekzsúrban, hanem otthonülős estéken is lehet eszegetni.
Nagyon szeretem a kicsit erőteljesebb, csípősebb ízeket, ez az izgalmas kolbászos mártogatós pont ezt az ízvilágot testesíti meg.
Kolbászos-krémsajtos mártogatós

Hozzávalók 6 adaghoz
- 2 doboz krémsajt
- 1 szál kolbász
- 1 doboz darabolt paradicsom (konzerv)
- 0.5 darab lime leve
- opcionális chili
Elkészítés:
Egy serpenyőben pirítsuk meg a kis darabokra vágott kolbászt. Öntsük le róla a zsírját.
Egy másik serpenyőbe öntsük bele a paradicsomkonzervet, tegyük bele a krémsajtot, facsarjuk bele a lime levét, szórjuk bele a chilit, majd öntsük fel egy kevés vízzel és pároljuk. Tegyük hozzá a kolbászt, majd folyamatosan kevergetve pároljuk tovább.
Pirítóssal tálaljuk, vagy ha mártogatósként esszük, akkor tortillachips vagy zöldséghasábok is tökéletesek hozzá.
Fotó: Getty Images