Forró kolbászos-krémsajtos mártogatós – Kenyérre kenve vagy tortillával is tökéletes

kolbászos krémsajtos mártogatós cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Bár ez most nem a bulik és az összejövetelek ideje, ezek az úgynevezett partifalatkák otthonülős estéken is jó szolgálatot tesznek.

Amikor régebben egymást követték a gyerekzsúrok, egy idő után azt gondoltam, hogy már nem tudnak újat mutatni mártogatósok terén. Szerencsére mégis kaptam új inspirációkat, amelyeket nemcsak gyerekzsúrban, hanem otthonülős estéken is lehet eszegetni.

Nagyon szeretem a kicsit erőteljesebb, csípősebb ízeket, ez az izgalmas kolbászos mártogatós pont ezt az ízvilágot testesíti meg. 

Kolbászos-krémsajtos mártogatós

kolbászos krémsajtos mártogatós recept

Hozzávalók 6 adaghoz:

  • 2 doboz krémsajt
  • 1 szál kolbász
  • 1 doboz darabolt paradicsom (konzerv)
  • 0.5 darab lime leve
  • opcionális chili
Recept idők

Elkészítés:

Egy serpenyőben pirítsuk meg a kis darabokra vágott kolbászt. Öntsük le róla a zsírját. 

Egy másik serpenyőbe öntsük bele a paradicsomkonzervet, tegyük bele a krémsajtot, facsarjuk bele a lime levét, szórjuk bele a chilit, majd öntsük fel egy kevés vízzel és pároljuk. Tegyük hozzá a kolbászt, majd folyamatosan kevergetve pároljuk tovább. 

Pirítóssal tálaljuk, vagy ha mártogatósként esszük, akkor tortillachips vagy zöldséghasábok is tökéletesek hozzá. 

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük