
Forró kolbászos-krémsajtos mártogatós – Kenyérre kenve vagy tortillával is tökéletes

Cikkek


Habkönnyű túrófánk egyszerűen: magától megfordul sütés közben

Rusztikus krumplis lepény reggelire: minimalista olasz fogás
Ropogós

Káprázatos házi körtelekvár: a vaníliától édes és illatos

Toszkán babos szendvics: indítsd a napot olasz módra

Áfonyás pohárdesszert citromkrémmel: mutatós desszert fél órán belül

Laktató karfiolsaláta sütőben sült zöldségekből: tápláló köret vagy ebéd

Krémes spenótos gnocchi gombával: egyserpenyős receptet mutatunk
Bár ez most nem a bulik és az összejövetelek ideje, ezek az úgynevezett partifalatkák otthonülős estéken is jó szolgálatot tesznek.
Amikor régebben egymást követték a gyerekzsúrok, egy idő után azt gondoltam, hogy már nem tudnak újat mutatni mártogatósok terén. Szerencsére mégis kaptam új inspirációkat, amelyeket nemcsak gyerekzsúrban, hanem otthonülős estéken is lehet eszegetni.
Nagyon szeretem a kicsit erőteljesebb, csípősebb ízeket, ez az izgalmas kolbászos mártogatós pont ezt az ízvilágot testesíti meg.
Kolbászos-krémsajtos mártogatós

Hozzávalók 6 adaghoz
- 2 doboz krémsajt
- 1 szál kolbász
- 1 doboz darabolt paradicsom (konzerv)
- 0.5 darab lime leve
- opcionális chili
Elkészítés:
Egy serpenyőben pirítsuk meg a kis darabokra vágott kolbászt. Öntsük le róla a zsírját.
Egy másik serpenyőbe öntsük bele a paradicsomkonzervet, tegyük bele a krémsajtot, facsarjuk bele a lime levét, szórjuk bele a chilit, majd öntsük fel egy kevés vízzel és pároljuk. Tegyük hozzá a kolbászt, majd folyamatosan kevergetve pároljuk tovább.
Pirítóssal tálaljuk, vagy ha mártogatósként esszük, akkor tortillachips vagy zöldséghasábok is tökéletesek hozzá.
Fotó: Getty Images