
Puha, olívaolajban konfitált fokhagyma - Üvegben elrakva sokáig eláll

Cikkek


Habkönnyű túrófánk egyszerűen: magától megfordul sütés közben

Ízletes zöldséggolyó házilag: sütőben pirul aranybarnára
Ropogós

Frissítő brokkolisaláta krémes öntettel: nem kerül bele majonéz

Sűrű, gazdag sültpaprika-krémleves: melegen és hidegen is isteni

Csodafinom kakaós palacsinta: bármilyen töltelékkel jólesik

Szaftos, csirkés rigatoni: a fűszeres paradicsomszósz is megér egy misét

Kurkumás tea tele fűszerekkel: forró ital a vírusok ellen
Ez a puha fokhagyma nem csak húsok mellé tökéletes, pirítósra kenve is csodás előétel.
A konfitálás azt jelenti, hogy az ételt olajban vagy zsírban, alacsony hőmérsékleten, hosszú ideig főzik. A szó francia eredetű, konzerválást jelent.
A különböző szárnyasok, húsok konfitálása is nagyon népszerű, a zsírban eltett kacsahús receptje a legkedveltebb, de a hagymalekvár is ezzel a módszerrel készül.
A fokhagymát is izgalmasabbá lehet tenni ezzel a technikával. A konfitálástól a fokhagyma édeskéssé válik, amely isteni lesz, akár ehhez a görög krumplipüréhez, akár pizzaszószba keverve, de pirítóson is nagyszerű lesz. Az olajat, amelyben a fokhagyma főtt, szintén felhasználhatod kenyérre vagy salátára csepegtetve.
Konfitált fokhagyma

Hozzávalók 4 adaghoz
- 3 fej fokhagyma
- 400 milliliter olívaolaj
Elkészítés:
Sterilizáljunk befőttesüvegeket.
A fokhagymákat hámozzuk meg. Tegyük a gerezdeket egy kisebb edénybe, öntsünk rájuk annyi olívaolajat, hogy ellepje őket.
Tegyük fel a tűzhelyre, forrósítsuk fel az olívaolajat, majd főzzük alacsony hőmérsékleten a fokhagymákat 30 percig. Villával ellenőrizzük, hogy megpuhultak-e a gerezdek.
Tegyük a gerezdeket a befőttesüvegekbe, majd öntsük rájuk az olívaolajat is, végül szorosan zárjuk le az üvegeket.
Fotó: Getty Images