A kedvenc mártogatósaink egy helyen: pirítóshoz, de chips mellé is szuperek
A baráti összejövetelek, brunchok és tartalmas reggelik kihagyhatatlan fogásait mutatjuk: ezeket a krémes és tápláló kencéket egytől egyig öröm mártogatni!
Aki kedveli a távol-keleti gasztronómiát, annak ez a mártás sem hiányozhat a tárházából. Különleges ízét a gyömbér, a chiliszósz, a szójaszósz és a barna cukor kölcsönzi, amely végül egy lenyűgöző ízkombinációt hoz létre.
Ez a szósz tökéletes hot wings, marhahús, sült tarja és sült csirke mellé, de még akár grillezett steakek, sült krumpli vagy rántott karfiol mellé mártogatósnak is megállja a helyét.
Ha túl sok lett a szósz, fagyaszd le légmentesen zárodó edényben! Így akár egy hónapig is is eláll még.
Egy kisebb méretű lábasban keverjük össze a szójaszószt, a barna cukrot, a vizet, a mirint, a szezámolajat, a rizsecetet, a Sriracha szószt, a gyömbért, a fokhagymát és az őrölt borsot.
Kezdjük el kis lángon melegíteni, amíg a cukor szépen feloldódik. Ha elkészült, vegyük le a tűzről.
Egy másik tálban keverjük össze a 2 evőkanál vizet a kukoricakeményítővel.
A lábosban lévő szószhoz adjuk hozzá a vízben feloldott keményítőt, majd tegyük vissza a tűzre és forraljuk össze, folyamatos keverés mellett, ez kb. 2-3 percet vesz igénybe.
Ha a szósz szépen besűrűsödött, ismét vegyük le a tűzről, majd picit hagyjuk hűlni, és már tálalhatjuk is.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu