Mézédes, krémes körteleves – Picit pikáns a gyömbértől
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Gyümölcslevest nem csak nyáron érdemes enni, hiszen az őszi gyümölcsökből is csodás ételeket készíthetsz.
Ősszel ugyan kevesebb idénygyümölcsből válogathatsz, de a körte annyira finom, hogy nem szabad kihagyni. Nemcsak ízletes, hanem elképesztően egészséges is, rengeteg jó tulajdonságát itt szedtük csokorba.
A körte nemcsak süteményekbe illk, hanem húsok mellé is, például csirkemellel tökéletes párosítás, a gyümölcs ízét is átveszi a hús, de meg is puhítja, szaftosan tartja.
Bár a gyümölcsleves inkább nyári étel, mégis érdemes hidegben is elkészíteni, ha másnak nem, desszertnek. Ez a körteleves egy kicsit "téliesítve" van, mert gyömbér is kerül bele, ráadásul így az immunrendszeredet is erősíti.
Körteleves
Hozzávalók 4 adaghoz
- 4 darab körte
- 1 darab citrom
- 3 evőkanál méz
- víz
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet gyömbér
- 1 kávéskanál fahéj
- 2 darab szegfűszeg
- 150 milliliter tejszín
Elkészítés:
A körtéket hámozzuk meg, a magházat vágjuk ki belőlük. Vágjuk őket össze, majd locsoljuk meg a citrom levével.
A mézet kanalazzuk egy lábasba, melegítsük meg. Adjuk hozzá a körtét. Keverjük össze, majd öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Adjuk hozzá a fűszereket és a vaníliás cukrot, majd addig főzzük, míg meg nem puhul a körte. Vegyük le a tűzről, botmixerrel pépesítsük.
Tegyük vissza a tűzhelyre alacsony fokozatra, majd öntsük bele a tejszínt. Pár perc után vegyük le a gázról.
Fotó: Getty Images