Lágy körtés csokoládétorta liszt nélkül - Szétolvad a szádban

6
Nyomtatás
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Gombóc Artúr valószínűleg azt mondaná, hogy a csokoládéhoz minden nagyon passzol, ahogy Micimackó is úgy fogalmazna, bármihez tennénk: Köszönöm, jól. Na de az édes körte és a kicsit kesernyés fekete csoki tényleg zseniálisak együtt.

A legrégibb és legegyszerűbb változat, amiben párt alkotva főszerepelnek a Szép Heléna körtéje nevű desszert.  Ez egy nagyon szofisztikált édesség, párolt körtével és olvasztott étcsokoládéval: egyszerű, de nagyon elegáns. Most körülbelül ezekre az ízekre gondoltam, de sütemény és nem tányérdesszert formájába szerettem volna őket önteni. 

Mivel az ötletadó desszertben csokoládéöntet szerepelt, valami nagyon lágy tésztát képzeltem el, így egy szimpla francia csokoládés piskótát készítettem. Ez annyiban különbözik az egyszerű piskótától, hogy vaj is van a tésztájában, a lisztet pedig darált mandula helyettesíti.

Körtés-csokoládés sütemény

DSC 2742

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 100 gramm étcsokoládé
  • 80 gramm vaj
  • 50 gramm cukor
  • 3 darab tojás
  • 1 csipet
  • 80 gramm darált mandula
  • 4 darab körte
Recept idők

Elkészítés:

A körtét meghámozom, magházát eltávolítom és vékony szeletekre vágom. A csokoládét a vajjal megolvasztom, a tojásokat kettéválasztom és a sárgákat a csokoládéhoz keverem. Hozzáforgatom a darált mandulát is. A fehérjéket felverem a sóval, majd a habot óvatosan a masszába forgatom. A keveréket egy sütőpapírral kibélelt vagy alaposan kivajazott formába öntöm, és egyenletesen rárakosgatom a körteszeleteket.  180 fokosra előmelegített sütőben 30 percig sütöm, tűpróbával ellenőrzöm, hogy készen van-e.

Fotók: Ács Bori/ Só&Bors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon