Puha, körtés piskóta mascarponéval dúsítva – A tésztájában is gyümölcsdarabok vannak

körtés piskóta cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Puha és szaftos lesz a mascarponétól ez az egészen egyszerűen elkészíthető piskóta, amelybe az ősz egyik legfinomabb gyümölcse, körte sül.

A puha piskóták mindig jól jönnek, akár egy izgalmasabb reggeliről, akár délutáni desszertről van szó. Akkor lesz finom, ha a piskóta puha, lágy és levegős, de ha a tésztájába kerül egy kevés gyümölcs is, az nagyon fel tudja dobni.

Az ősz egyik legszerethetőbb gyümölcse a körte, amely nemcsak finom, hanem nagyon egészséges is. Többek között nagyon sok ásványi anyag és vitamin található benne, főként  A-, B1-, B2-, C-, E-vitamin.

Ehhez a recepthez érdemes keményebb körtéket választani, sütés közben pont annyira fognak megpuhulni, amennyire szükséges. 

Körtés piskóta

körtés piskóta recept

Hozzávalók 8 adaghoz

  • 210 gramm liszt
  • 30 gramm kukoricakeményítő
  • 1.5 teáskanál sütőpor
  • 0.5 kávéskanál szódabikarbóna
  • 140 gramm cukor
  • 3 darab tojás
  • 250 gramm mascarpone
  • 2.5 evőkanál olaj
  • 0.5 kávéskanál
  • 2 darab körte
  • szóráshoz porcukor
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük fel a sütőt 170 fokra. Egy 23 centiméter átmérőjű kapcsos tortaformát vékonyan vajazzunk ki. 

A körtéket mossuk és hámozzuk meg. Az egyiket kockázzuk fel, a másikat szeleteljük vékonyra, tegyük félre. 

Egy tálban keverjük habosra a cukrot a tojásokkal, majd adjuk hozzá a mascarponét, addig keverjük, amíg egynemű nem lesz. 

Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a sót, a kukoricakeményítőt, a szódabikarbónát és a sütőport. A száraz és a nedves hozzávalókat óvatosan forgassuk össze, majd keverjük hozzá az olajat is. A végén keverjük bele a felkockázott körtét is. 

Óvatosan kanalazzuk bele a masszát a tortaformába, fektessük rá a körteszeleteket, majd hintsük meg porcukorral.

Süssük 50-60 percig, tűpróbáig.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük