Krémes epres tiramisu - Most jobban esik, mint a kávés változat
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Édes eperszószban ázik a babapiskóta, amit epres mascarponéval kell rétegezni. Lehetne kívánni ennél többet?
Ez az isteni finom epres tiramisu valójában picit hamis, ugyanis nem a klasszikus recept egészül ki a zamatos tavaszi gyümölccsel, hanem az eredeti koncepció teljes újragondolása, hiszen az alább olvasható verzió kávé nélkül, eperszósszal készül.
Éppen ezért nagyon könnyed és friss desszertről van szó, melegben sokkal jobban esik, mint a hagyományos változat. Ha valakinek nem lenne elég annyi, hogy eperszószban áznak a babapiskóták, az keverjen epres pudingport a mascarponés krémhez, garantáltan isteni és extra gyümölcsös lesz a végeredmény.
Epres tiramisu
Hozzávalók 6 személyre
Tészta:
- 28 darab babapiskóta
Eperszósz:
- 500 gramm eper
- 100 gramm cukor
- 1 darab citrom
Krém:
- 500 gramm mascarpone
- 110 gramm krémsajt
- 200 gramm cukor
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 225 milliliter habtejszín
- 1 csomag epres pudingpor (opcionális)
Elkészítés:
Eperszósz:
Az epret alaposan mossuk meg, majd vágjuk szeletekre, tegyük egy tálba. Szórjuk rá a cukrot, illetve öntsük rá egy citrom levét, hagyjuk állni 30 percig.
Öntsük az epret turmixgépbe, alaposan dolgozzuk össze, a pürét tegyük egy tálba.
Krém:
A mascarponét, a krémsajtot és a cukrot keverjük alaposan össze robotgép segítségével. Adjuk hozzá a vaníliakivonatot és - ha használunk - a pudingport, robotgéppel keverjük habosra. A habtejszínt verjük kemény habbá egy külön tálban, majd forgassuk a krémhez.
Összeállítás:
A babapiskóta felét áztassuk bele az eperszószba, hagyjuk benne 5-10 másodpercig, hogy beszívja. A babapiskótákat tegyük egy 20x20 cm-es jénai aljára. Kenjük rá a krém felét. A babapiskóta másik felét is áztassuk be, majd tegyük rá, végül a krém másik felét is borítsuk rá. Tegyük a hűtőbe legalább 6-8 órára. Tálaláskor eperszeletekkel díszítsük.
Fotó: Getty Images