Így készül a nagyi zamatos málnalekvárja: biztosan eláll a következő szezonig
Zselésítő nélkül is sűrű, tökéletes állagú lesz a zamatos málnalekvár.
A tejberizs egy igazi klasszikus, desszertként, reggeliként és még vacsoraként is megállja a helyét. Az elkészítése is egyszerű, viszont folyamatos felügyeletet igényel, mivel sok helyen elcsúszhat a folyamat. Fontos például, hogy a rizst már főzés közben megsózd, mert ha később adod hozzá, íztelen lesz a végeredmény. Ne feledkezz meg a folyamatos kevergetésről sem, valamint a kóstolásról, mert csak úgy tudod ellenőrizni, hogy megpuhultak-e a rizsszemek.
A tej helyett használj kókuszkészítményeket: nemcsak akkor jársz jól ezzel a választással, ha nem ehetsz tejet, de a kókuszos íz tovább gazdagítja az amúgy is ínycsiklandó összhatást. A tetejére kanalazz házi málnalekvárt.
A rizst alaposan öblítsük át, majd alacsony hőfokon, sós vízben kezdjük el főzni. Amikor lefőtt róla a víz, adjuk hozzá a mézet, a vaníliát, és folyamatos kevergetés mellett 2-3 részletben a kókusztejet. Ha már majdnem kész, öntsük hozzá a kókuszkrémet is, majd ha teljesen megpuhult, zárjuk el alatta a lángot, fedjük le, és pihentessük további 10 percig. Porciózzuk tálkákba, és kanalazzunk a tetejükre 2-2 evőkanál málnalekvárt.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu