
Csőben sült, nagyon krémes karfiol: hús nélkül is laktató fogás

Cikkek


30 perces, ropogósra sült cukkinipalacsinta: feta sajt is kerül bele

Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós

Epres gombóc krumplis tésztából: ezekkel az arányokkal jól sikerül

Aranybarnára sült csirkeburger: air fyerben készül a húspogácsa

Omlós, áfonyás morzsasüti: mennyei kevert tésztát mutatunk

Könnyed, cukkinis shakshuka: izraeli lecsó tavaszi változatban

10 izgalmas recept zöldbabból: tartalmas levest és rakottast is mutatunk
A kiadós finomság önálló fogásként is az asztalra kerülhet, de köretként is kínálhatod.
Egyszerű, mégis tartalmas, pedig még hús sem kerül a tejszínnel meglocsolt karfiolrózsák közé. A karfiol reszelt sajttól lesz gazdagabb, amelyből füstöltet érdemes használni, de a cayenne-bors is jól illik a csőben sülthöz.
A karfiol alapból is laktató, de a tejszíntől még tartalmasabb lesz. Akár előző este is összekészítheted, majd másnap mehet is a sütőbe pirulni. A kiadós, tepsiben készült fogás önmagában is megállja a helyét, de különleges, gazdagabb köretként is ki lehet próbálni húsok mellé.
Krémesre sült karfiol

Hozzávalók 4 személyre
- 1 fej karfiol
- 350 milliliter főzőtejszín
- só és bors ízlés szerint
- 300 gramm füstölt sajt
- 1 teáskanál cayenne-bors
Elkészítés:
A karfiolt szedjük rózsáira, majd bő vízben főzzük félpuhára, akkor jó, amikor a villát bele tudjuk szúrni.
A karfiolrózsákat helyezzük hőálló edénybe, forgassuk egybe a fűszerekkel, majd öntsük rájuk a főzőtejszínt, végül pedig reszelt sajttal borítsuk be. A karfiolt 180 fokosra előmelegített sütőben 20-35 perc alatt süssük meg, amíg szép aranybarna színt kap.
Fotó: Getty Images