Csőben sült, nagyon krémes karfiol: hús nélkül is laktató fogás

kskcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A kiadós finomság önálló fogásként is az asztalra kerülhet, de köretként is kínálhatod.

Egyszerű, mégis tartalmas, pedig még hús sem kerül a tejszínnel meglocsolt karfiolrózsák közé. A karfiol reszelt sajttól lesz gazdagabb, amelyből füstöltet érdemes használni, de a cayenne-bors is jól illik a csőben sülthöz.

A karfiol alapból is laktató, de a tejszíntől még tartalmasabb lesz. Akár előző este is összekészítheted, majd másnap mehet is a sütőbe pirulni. A kiadós, tepsiben készült fogás önmagában is megállja a helyét, de különleges, gazdagabb köretként is ki lehet próbálni húsok mellé.

Krémesre sült karfiol

kskct

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 fej karfiol
  • 350 milliliter főzőtejszín
  • só és bors ízlés szerint
  • 300 gramm füstölt sajt
  • 1 teáskanál cayenne-bors
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt szedjük rózsáira, majd bő vízben főzzük félpuhára, akkor jó, amikor a villát bele tudjuk szúrni.

A karfiolrózsákat helyezzük hőálló edénybe, forgassuk egybe a fűszerekkel, majd öntsük rájuk a főzőtejszínt, végül pedig reszelt sajttal borítsuk be. A karfiolt 180 fokosra előmelegített sütőben 20-35 perc alatt süssük meg, amíg szép aranybarna színt kap. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük