
Tepsis óriáspalacsinta a sütőből: a dutch baby tetejére sok eper kerül
Ezt az óriáspalacsintát a klasszikus dutch baby inspirálta, azonban annál jóval egészségesebb és még vegán is.
Ha kedveled a lecsót, akkor kötelező megkóstolnod az izraeli változatot, a shakshukát is! Ez alapból rengeteg paradicsommal és paprikával, remegős tojással és feta sajttal készül, de számtalan verziója létezik.
Az alábbi receptben a zsenge cukkini a főszereplő, amelyet előbb picit megpirítunk, majd fűszeres paradicsomszószban főzünk puhára. Mellette a hagyma és a paprika dominálnak, és természetesen ennek a shakshukának a tetejéről sem hiányozhat a remegős tojás.
A hagymákat pucoljuk meg, a vöröset vágjuk félbe, majd vékony szeletekre. A fokhagymát reszeljük le.
A cukkinit és a paprikát mossuk meg, előbbit vágjuk hosszában félbe, majd szeletekre, utóbbit kockázzuk.
A spenótot alaposan mossuk át, csöpögtessük le.
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
Az olajat forrósítsuk fel egy mélyebb, sütőbe is betehető serpenyőben, majd dobjuk rá a vöröshagymát. Dinszteljük puhára pár perc alatt. Adjuk hozzá a cukkinit és a paprikát, majd pirítsuk őket pár percig, míg itt-ott színt kapnak. Ekkor keverjük bele a fokhagymát is.
Fél perc múlva öntsük fel a paradicsomszósszal, keverjük bele a spenótot, adjuk hozzá a fűszereket. Keverjünk mindent össze.
Készítsünk az alap közepén 4 mélyedést, üssük oda a tojásokat. Sózzuk, borsozzuk őket.
Tegyük át a shakshukát a sütőbe, majd 6-8 percig süssük, míg a fehérje megszilárdul, de a sárgája még folyós.
Feta sajttal és friss kenyérrel kínáljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu