Krémes, indiai csirkeragu, avagy korma: joghurtos pácban puhul a hús
Ha kedveled a fűszeres, illatos indiai konyhát, mindenképp próbáld ki az egyik kedvenc receptjüket, a kormát!
Ha valami nagyon gyors, egyszerű ebédre vágysz, próbáld ki ezt a csirkeragut, krémsajtos szósszal, zöldborsóval keverve készül. Szezonjában érdemes a piacon keresgélni, zsenge borsót venni, pillanatok alatt megpuhul, és sokkal finomabb is lesz.
A szószba nem kerül se liszt, se keményítő, a krémsajt és a reszelt parmezán sűríti be. Az alapja tej, de ennek egy részét akár tejszínre is cserélheted, ha még krémesebb végeredményre vágysz.
A csirkemellfilét más húsra is lecserélheted, combfilével is működik a recept, de akár még grillkolbászt is karikázhatsz bele.
A csirkemellet vágjuk falatnyi darabokra.
Forrósítsunk olajat egy serpenyőben, majd dobjuk rá a húst, sózzuk, borsozzuk. Fehéredésig süssük, az sem baj, ha itt-ott picit megpirul. Szedjük egy tányérra.
Ha szükséges, öntsünk még egy kis olajat a serpenyőbe. Dobjuk rá a zúzott fokhagymát, majd fél perc után a krémsajtot és a tejet. Gyöngyözve főzzük 3-4 percig, míg picit sűrűsödik.
Ekkor keverjük bele a reszelt parmezánt, az összeaprított petrezselymet, a zöldborsót, a sót és borsot. Keverjünk mindent egybe, főzzük, míg a sajt megolvad. Keverjük bele a csirkemellet is, majd melegítsük egybe a szószt. Ha szükséges, tejjel hígítsuk.
Tésztával vagy rizzsel kínáljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu