Sűrű, krémes tejszínes spenót: sajttal gazdagítva készül
Adj egy új esélyt a spenótnak, próbáld ki tejszínnel és sajttal összefőzve, mennyei lesz, még a gyerekek is szeretni fogják.
A spenót rendkívül egészséges, nem csoda, hogy a mesehős, Popey is folyton ezt a zöldet tömte magába. Az erős tengerész konzerv formájában pusztította, nyert belőle földöntúli erőt, ha azonban lehetőséged engedi, te inkább friss változatban csempészd az étrendedbe. Az öreg leveleket kerüld, mivel fásabbak, keserű lehet az ízük, inkább bébispenóttal dolgozz.
A spenótos ételekhez a tejszín és a fokhagyma passzol a legjobban, így ebben a receptben is jelen vannak. Hogy picit különlegesebb legyen a szósz zamata, leheletnyi szerecsendiónak is jut hely. Ha pedig szeretnéd, reszelt parmezánnal is megszórhatod tálalásnál a tésztát.
A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint.
Egy magas falú serpenyőben vagy edényben forrósítsunk fel kevés olajat, majd a megtisztított spenótot fonnyasszuk meg rajta. A spenóthoz keverjük hozzá a zúzott fokhagymát, majd 1-2 perc után öntsük fel a tejszínnel, és adjuk hozzá a krémsajtot, fűszereket. A spenótos mártást lassú láng felett főzzük forrásig, majd a tésztával egybeforgatva kínáljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu