Házi spenótos gnocchi pirított baconnel – A zöldség a gyúrt tésztába kerül

spenótosgnocchi
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Szemet gyönyörködtető, puha gnocchi spenóttal a tésztájában, amelyet ropogós baconnel tehetsz gazdagabbá.

A rohanós hétköznapokon tényleg nincs idő sokat bíbelődni a vacsorakészítéssel, ilyenkor sokan félkész ételekhez nyúlnak, pedig egy kicsit több munkával annyival jobb lesz a végeredmény, hogy megéri rászánni a plusz perceket. Ilyen a gnocchi is, és igaz, sokkal egyszerűbb leemelni a polcról a félkész terméket, viszont a házi gombócok annyival finomabbak, hogy megéri velük foglalkozni.

A gnocchihoz már az egyszerű paradicsommártás is tökéletesen illik, készítsd jó fűszeresen. Ha pedig sajtrajongó vagy, akkor dobj össze egy mac and cheese-t, de tészta helyett krumpligombócokkal

Ezekbe a gombócokba spenótot is gyúrj, ettől nemcsak a színük lesz szép zöld, hanem az ízük is kicsit intenzívebbé válik. Elég, ha csak egy kevés parmezánt szórsz rájuk, és máris tökéletes ebéded vagy vacsorád lesz, de pirított baconnel is érdemes kipróbálni. 

Spenótos gnocchi

spenótos gnocchi recept

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 1 kilogramm krumpli
  • 1 darab tojás
  • 200 gramm liszt
  • 400 gramm spenót
  • 4 szelet bacon
  • ízlés szerint
  • a tetejére parmezán
Recept idők

Elkészítés:

A gnocchi tésztáját készítsük el e szerint a recept szerint. A spenótot vágjuk apróra, és keverjük a tésztába. Utána a tésztából sodorjunk két centiméter átmérőjű rudakat, és vágjuk őket ujjnyi darabokra. Egy villa hátával nyomkodjuk le őket, hogy bordázottak legyenek, és tegyük őket lisztezett felületre pihenni. 

Lobogó, sós vízben főzzük ki a gnocchikat körülbelül 2-3 perc alatt, amíg feljönnek a víz felszínére. 

A bacont vágjuk kockákra, egy serpenyőben pirítsuk meg. A gnocchit is lepiríthatjuk picit a kisült zsíron, de nem kötelező. Keverjük össze a baconnel, majd ízlés szerint parmezánnal tálaljuk. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük