Laktató krumplisaláta kapros-joghurtos öntettel - Köretként, de önálló fogásként is eheted
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A krumpli laktat, de az öntet könnyed ebben a frissítő, nyárias krumplisalátában, ráadásul nagyon gyorsan összedobhatod.
A krumplisalátáról szinte mindenkinek a majonézes vagy az ecetes változat ugrik be, előbbi olyan laktató, hogy érdemes inkább kis adagokban fogyasztani. Az ecetes kicsit könnyedebb, viszont jóval hagymásabb. Bármelyik mellett is döntesz, a krumplisaláta húsok mellé szuper köret, változatosabban készíthető el, mint a hagyományos sült verziók.
A német krumplisaláta annyira laktató, hogy nem is kell mellé hús, a salátában roppanós szalonnakockák vannak elrejtve. A majonézes változatot pedig készítheted házi majonézzel is.
A saláták esetében az önteten áll vagy bukik minden. Ha kicsit könnyedebb a dresszing, máris nem lesz annyira nehéz, dacára annak, hogy krumpli van benne. A joghurt és a kapor, bár ez utóbbi kicsit megosztó fűszer, könnyed ízt adnak ennek a salátának.
Krumplisaláta kapros-joghurtos öntettel
Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 kilogramm krumpli
- 0.5 csokor friss kapor
- 0.5 darab citrom leve
- 60 gramm parmezán
- 4 szál zöldhagyma
- 100 milliliter joghurt
- 50 milliliter tejszín
- 2 teáskanál mustár
- 1 teáskanál só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
A krumplit tisztítsuk meg, majd héjastul tegyük egy fazékba. Öntsünk rá annyi hideg vizet, hogy ellepje. Sózzuk meg a vizet, majd főzzük a krumplikat puhára, de ne essenek szét. Hagyjuk kihűlni.
Ha kihűltek, hámozzuk meg és vágjuk őket egyenlő méretű kockákra, tegyük egy tálba. Adjuk hozzájuk a reszelt parmezánt, az apróra vágott zöldhagymát, az apróra vágott kaprot és a citrom levét. Sózzuk, borsozzuk, óvatosan forgassuk össze.
Egy kisebb tálban keverjük össze a joghurtot, a mustárt és a tejszínt. Öntsük a krumplira úgy, hogy mindenhol befedje. Tálalás előtt tegyük egy órára hűtőbe.
Fotó: Getty Images