Gluténmentes muffin kukoricalisztből sütve – Jalapeno paprikától lesz különleges
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A muffin sósan készítve nemcsak a süteményes asztalon mutat jól, hanem tartalmas levesek után, második fogásnak is kiváló.
A muffinról általában az édes ízek jutnak az ember eszébe, csokis, banános, meggyes és még lehetne sorolni, hiszen a kombinációk száma szinte végtelen. A muffin egyszerű, keverem-kavarom recept, amelyhez csak egy jó alapra van szükség, hogy aztán azt kedvedre bővíthesd.
A muffin nem csak édesen finom, számtalan sós változat is készülhet belőle, amely nemcsak a sós nassolnivalók sorát bővíti, hanem levesek mellé is kiváló, de második fogásnak is eheted. Édeskrumplival és spenóttal készítve egészen különleges ízkombinációt kapsz. Ha pedig gluténmentes változatban készítenéd és szereted az igazán csípős ízeket, akkor készítsd kukoricalisztből és a tűréshatárodnak megfelelően tegyél bele jalapeno paprikát. Egy jó chili con carne mellé tökéletes kísérő lesz.
Kukoricalisztes muffin
Hozzávalók 6 adaghoz
- 1 darab jalapeno paprika
- 140 gramm kukoricaliszt
- 140 gramm liszt (gluténmentes)
- 1 evőkanál cukor
- 2 teáskanál sütőpor
- 0.5 teáskanál só
- 250 milliliter tej
- 1 darab tojás (L-es)
- 4 evőkanál vaj
- 120 gramm cheddar sajt (reszelt)
Elkészítés:
A jalapeno paprikát karikázzuk fel, a magjait távolítsuk el.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Tegyünk papírokat a muffinformába.
A kukoricalisztet, a gluténmentes lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót keverjük össze egy tálban. A vajat olvasszuk fel, majd a tejjel és a tojással együtt adjuk hozzá a lisztes keverékhez. Tegyük bele a reszelt sajtot is, végül forgassuk hozzá a jalapeno-karikákat. Pár karikát hagyjunk meg, hogy a muffinok tetejét díszíthessük velük.
A tésztát kanalazzuk bele a muffinformákba. A tetejükre tegyünk egy-egy paprikakarikát. Süssük a muffinokat 15-20 percig, amíg a tetejük aranybarna nem lesz.
Fotó: Getty Images