Krémes, laktózmentes tojáslikőr házilag: tej nélkül is ugyanolyan finom
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Kápráztasd el a vendégeidet házilag készült likőrrel, készítheted alkoholmentesen és rumosan is, ne aggódj, tej nélkül is ugyanolyan krémes lesz.
Nincs húsvét tojáslikőr nélkül, a krémes, édes ital a legjobb vendégváró. Ha valami miatt nem fogyaszthatsz tejterméket, akkor sem kell lemondanod róla, növényi itallal készítve is mennyei lesz, de akkor is érdemes kipróbálnod ezt a receptet, ha a tömény likőrt picit könnyedebb formában készítenéd el.
Hogy elvegyük a tojás picit karakteres ízét, fahéj és vanília ízesíti a likőrt, illetve maga a növényi ital is hozzáad egy pluszt. Ez a változat mandulaitallal és kókusztejjel készült, de készítheted csak az egyikből is, vagy ízlés szerint más növényi alternatívával.
Ha gyerkőcök is innának belőle, el is felezheted a kész likőrt, az egyik felét hagyd alkoholmentesen, a másik felébe pedig keverj rumot vagy brandyt, akár vodkát.
Laktózmentes tojáslikőr
Hozzávalók 10 decihez
- 6 darab tojássárgája
- 100 gramm cukor
- 400 ml mandulaital
- 1 rúd fahéj
- 400 gramm kókusztej
- 2 tk vaníliakivonat
- 8 ek rum
Elkészítés:
Egy tálban keverjük habosra a tojássárgáját a cukorral.
A mandulaitalt melegítsük össze a fahéjrúddal, míg utóbbi át nem adja az ízét. Húzzuk le a tűzről, vegyük ki belőle a fahéjrudat.
A forró mandulaitalt folyamatos kevergetés mellett öntsük a tojássárgájás keverékre. Öntsük vissza az egészet a lábasba, majd adjuk hozzá a kókusztejet. Tegyük vissza a tűzhelyre, majd folyamatosan kevergetve melegítsük, míg be nem sűrűsödik.
Vegyük le a tűzről, keverjük bele a vaníliát, majd a rumot, utóbbit ízlés szerint adagoljuk, lehet erősebb vagy gyengébb.
Várjuk meg, míg kihűl, majd tegyük a hűtőbe. Jól behűtve kínáljuk.
Fotó: Getty Images