Laktató, vöröslencsés zöldségfasírt sütőben sütve - Kívül ropogós, belül krémes

répásfasírt
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Érdemes néha újítani a megszokott menüsoron, idén próbáld ki ezt a vöröslencsés fasírtot, hogy szerencsét hozzon az újévre.

Lencséből számtalan finomság készülhet, a hagyományos leves és főzelék mellett, érdemes salátát és fasírtot is készíteni belőle. A vöröslencse előnyei közé tartozik, hogy nem kell előre beáztatni, sokkal gyorsabban megfő, mint a sima, ráadásul alacsonyabb a rosttartalma, így nem puffaszt annyira.

A vöröslencse nagyon krémesre fő, így tökéletes alapanyaga lehet a különféle zöldségfasírtoknak. Ebben a receptben répa és krumpli kerül mellé, így igen laktató lesz a végeredmény, de aki szeretné, friss fűszernövénnyel is bolondítsa meg.

Ha idén valamilyen új lencsés fogást készítenél az újévre, mindenképpen próbáld ki ezt a szuper zöldségfasírtot!

Zöldségfasírt

répásfasírt2

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 150 gramm vöröslencse
  • 1 kis fej lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 közepes darab krumpli
  • 1 közepes darab répa
  • 5 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál füstölt fűszerpaprika
  • 1 teáskanál majoranna
  • só, bors
Recept idők

Elkészítés:

A vöröslencsét főzzük meg a csomagoláson írtak szerint. A répát és a krumplit pucoljuk meg, reszeljük le nagy lyukú reszelőn. A hagymát hámozzuk meg, kockázzuk össze, a fokhagymát zúzzuk össze.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.

Egy tálban keverjük össze a zöldségeket, a főtt lencsét, a lisztet és a fűszereket, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.

Tegyünk a masszából 2 evőkanálnyi adagokat az előkészített tepsire, majd toljuk a sütőbe 20 percre. Félidőnél forgassuk át őket.

Melegen, majonézzel, tejföllel, kapros-joghurtos öntettel tálaljuk.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük