Laktató, vöröslencsés zöldségfasírt sütőben sütve - Kívül ropogós, belül krémes
Cikkek
Birsalmasajt, ahogy a nagyid is csinálta – Kezdőként se fogod elrontani
Krémes, fahéjas sütőtöklekvár: szinte semmi munkával készül
Ropogós
5 perces mézes-mustáros öntet: salátákhoz tökéletes
Mézzel és fahéjjal sült birsalma: krémes lesz a sütőben
Készítsd el a britek híres Yorkshire pudingját: alig valamiből készül
Rumos-gesztenyés palacsinta: a selymes krém mindent visz
Héjában sült tepsis krumpli: sajt pirul a tetejére
Érdemes néha újítani a megszokott menüsoron, idén próbáld ki ezt a vöröslencsés fasírtot, hogy szerencsét hozzon az újévre.
Lencséből számtalan finomság készülhet, a hagyományos leves és főzelék mellett, érdemes salátát és fasírtot is készíteni belőle. A vöröslencse előnyei közé tartozik, hogy nem kell előre beáztatni, sokkal gyorsabban megfő, mint a sima, ráadásul alacsonyabb a rosttartalma, így nem puffaszt annyira.
A vöröslencse nagyon krémesre fő, így tökéletes alapanyaga lehet a különféle zöldségfasírtoknak. Ebben a receptben répa és krumpli kerül mellé, így igen laktató lesz a végeredmény, de aki szeretné, friss fűszernövénnyel is bolondítsa meg.
Ha idén valamilyen új lencsés fogást készítenél az újévre, mindenképpen próbáld ki ezt a szuper zöldségfasírtot!
Zöldségfasírt
Hozzávalók 12 darabhoz
- 150 gramm vöröslencse
- 1 kis fej lilahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 közepes darab krumpli
- 1 közepes darab répa
- 5 evőkanál liszt
- 1 teáskanál füstölt fűszerpaprika
- 1 teáskanál majoranna
- só, bors
Elkészítés:
A vöröslencsét főzzük meg a csomagoláson írtak szerint. A répát és a krumplit pucoljuk meg, reszeljük le nagy lyukú reszelőn. A hagymát hámozzuk meg, kockázzuk össze, a fokhagymát zúzzuk össze.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
Egy tálban keverjük össze a zöldségeket, a főtt lencsét, a lisztet és a fűszereket, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.
Tegyünk a masszából 2 evőkanálnyi adagokat az előkészített tepsire, majd toljuk a sütőbe 20 percre. Félidőnél forgassuk át őket.
Melegen, majonézzel, tejföllel, kapros-joghurtos öntettel tálaljuk.
Fotó: Getty Images