Krémes tojássaláta lengyel módra: majonéz helyett krémsajttal készül

lengyel tojássaláta cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A krémes tojássaláta szendvicsbe töltve is tökéletes, de akár egy szelet pirítóst is feldob.

A tojássaláta nemcsak sokoldalúan felhasználható, hanem tökéletes maradékmentő is egyben. Én rendszeresen főzök keménytojást, de nem mindig eszem meg mindet, így azok biztosan salátaként végzik. A nagy kedvencem a zsidótojás, amely elkészítésére még nagymamám tanított meg.

A tartalmas saláták amúgy is nagy kedvencek, de ha egyben főfogást is keresel, akkor próbáld ki ezt az almás, csirkés kukoricasalátát, amely garantáltan jóllakat. A tojássalátát szendvicsbe, például pitába is teheted, amely zöldségekkel kiegészítve akár ebédként is megállja a helyét. 

Ez a tojássaláta annyiban különbözik a hagyományostól, hogy majonéz helyett krémsajttal készül, így egy kicsit kevesebb a kalóriatartalma. Ha nem szereted a nyers hagymát, akkor egy kevés vajon dinszteld meg, úgy keverd a tojáshoz. 

Lengyel tojássaláta

lengyel tojássaláta recept ok

Hozzávalók 6 adaghoz:

  • 1 fej vöröshagyma (kisebb)
  • 220 gramm krémsajt (natúr)
  • 1 evőkanál vaj
  • 4 darab főtt tojás
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • 1 evőkanál petrezselyem (apróra vágva)
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát vágjuk apróra. A tojást főzzük keményre 10 perc alatt.

A krémsajtot és a vajat keverjük össze, majd villával nyomkodjuk hozzá a tojást, forgassuk bele a hagymát is. Ha nagyon sűrű, adjunk hozzá még vajat. Sózzuk, borsozzuk. Tegyük néhány órára hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.

Apróra vágott petrezselyemmel tálaljuk. 

Fotó: Getty Images 

Ezt is szeretjük