Egyszerű tojássaláta pitába csomagolva: fűszeres, krémes szósz öleli körbe a tojást

tspcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Kezdő konyhatündérek bátran elkészíthetik ezt a tartalmas és ízekben gazdag tojássalátát, amit nem a megszokott módon, hanem pitába pakolva kínálhatnak.

A legtöbben tojásos reggelivel indítják a napot, lehet az rántotta, omlett, tükörtojás, lágy vagy főtt tojás, de még kence vagy saláta is kerülhet a tányérra, amelyek mellé mindig valamilyen pékáru dukál.

Természetesen ezek az energiában gazdag finomságok a munkahelyre is elkísérhetik az embert, ott akár tízórai formájában is el lehet őket majszolni. Ha magaddal viszed őket, figyelj oda a tárolásra, rögtön tedd hűtőbe és ne őrizgesd sokáig a tojásos ételeket.

A tojássaláta is jól viseli a csomagolást, főleg akkor, ha valamilyen pékáruba pakolod. Próbáld ki pitában, ha pedig szeretnéd, salátával, baconnel vagy sonkával tedd még tartalmasabbá a kicsit sem unalmas tojássalátát. A főtt tojás intenzív fűszerezésű majonézben merül el, olyan karakteres ízek robbannak az ember szájában, mint a curry vagy a római kömény, de még almakockák is helyet kapnak az isteni salátában.

Tojássaláta pitában

tspct

Hozzávalók 4 személyre:

  • 5 darab főtt tojás
  • 1 darab zöld alma
  • 6 evőkanál majonéz
  • 1 marék újhagyma
  • 1 evőkanál almaecet
  • 3 teáskanál dijoni mustár
  • 1 teáskanál currypor
  • 0.5 teáskanál őrölt római kömény
  • só és bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat dobjuk forrásban lévő vízbe, főzzük 8-15 percig, utána hűtsük ki és pucoljuk meg.

Az újhagymát vágjuk finomra, majd adjuk hozzá a majonézt, almaecetet, mustárt és a fűszereket, végül pedig a tetszőlegesen felkockázott főtt tojást és az almát is keverjük bele.

A salátát jól behűtve, pitában kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük