Egyszerű tojássaláta pitába csomagolva: fűszeres, krémes szósz öleli körbe a tojást
Cikkek
Sült édesburgonya sok fűszerrel: sütőben pirul ropogósra
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Pofonegyszerű, ropogós rozmaringos keksz: tökéletes nasi az esti filmhez
Csodaszép kakaós piskótatekercs: krémes, mascarponés töltelék kerül bele
Sűrű, szaftos gombacurry: ínycsiklandó indiai fogás egyszerűen
Vajpuha csirkemell tejfölös szószban: szaftos és omlós lesz a hús
Kívül ropogós, belül krémes édesburgonya: ennek a köretnek nem lehet ellenállni
Kezdő konyhatündérek bátran elkészíthetik ezt a tartalmas és ízekben gazdag tojássalátát, amit nem a megszokott módon, hanem pitába pakolva kínálhatnak.
A legtöbben tojásos reggelivel indítják a napot, lehet az rántotta, omlett, tükörtojás, lágy vagy főtt tojás, de még kence vagy saláta is kerülhet a tányérra, amelyek mellé mindig valamilyen pékáru dukál.
Természetesen ezek az energiában gazdag finomságok a munkahelyre is elkísérhetik az embert, ott akár tízórai formájában is el lehet őket majszolni. Ha magaddal viszed őket, figyelj oda a tárolásra, rögtön tedd hűtőbe és ne őrizgesd sokáig a tojásos ételeket.
A tojássaláta is jól viseli a csomagolást, főleg akkor, ha valamilyen pékáruba pakolod. Próbáld ki pitában, ha pedig szeretnéd, salátával, baconnel vagy sonkával tedd még tartalmasabbá a kicsit sem unalmas tojássalátát. A főtt tojás intenzív fűszerezésű majonézben merül el, olyan karakteres ízek robbannak az ember szájában, mint a curry vagy a római kömény, de még almakockák is helyet kapnak az isteni salátában.
Tojássaláta pitában
Hozzávalók 4 személyre
- 5 darab főtt tojás
- 1 darab zöld alma
- 6 evőkanál majonéz
- 1 marék újhagyma
- 1 evőkanál almaecet
- 3 teáskanál dijoni mustár
- 1 teáskanál currypor
- 0.5 teáskanál őrölt római kömény
- só és bors ízlés szerint
Elkészítés:
A tojásokat dobjuk forrásban lévő vízbe, főzzük 8-15 percig, utána hűtsük ki és pucoljuk meg.
Az újhagymát vágjuk finomra, majd adjuk hozzá a majonézt, almaecetet, mustárt és a fűszereket, végül pedig a tetszőlegesen felkockázott főtt tojást és az almát is keverjük bele.
A salátát jól behűtve, pitában kínáljuk.
Fotó: Getty Images