Villámgyors, leveles tésztás süti: mascarponekrémen csücsülnek a bogyós gyümölcsök

kamusüticover
Legolvasottabb cikkek
Ez is érdekelhet
Friss és ropogós

Ha nincs kedvünk tésztát gyúrni, keleszteni, de még egy egyszerű piskótát se kevernénk ki, akkor készítsünk leveles tésztából süteményt, ugyanolyan finom lesz a végeredmény.

Most minek szépítgessük a dolgot? Bolti, kész leveles tésztát fogunk használni, szóval kb. annyi erőfeszítésbe kerül az egész, mint egy melegszendvics összerakása. Cserébe viszont pikk-pakk egy csodás süteményt varázsolhatunk az asztalra, amely ropog, omlik és tele van pakolva mindenféle finomsággal.

Íme az alapötlet, ti aztán azt pakoltok rá, amit csak szeretnétek: baracklekvár, dió, gyümölcsök, nutella, banán… na, kinek melyik lesz a kedvence?

Leveles tésztás, mascarponés süti

kamusütiajánló

Hozzávalók 6 adaghoz:

  • 1 csomag vajas leveles tészta
  • 1 darab tojás (kenéshez)
  • 12.5 dekagramm natúr krémsajt
  • 1 darab tojássárgája
  • 3 evőkanál porcukor
  • 10 dekagramm mascarpone
  • 7 dekagramm étcsokoládé (apróra vágva)
  • 10 dekagramm fagyasztott fekete ribizli
Recept idők

Elkészítés:

A leveles tésztát a saját sütőpapírjával együtt kiterítjük egy tepsire (ha nem volt sütőpapírba tekerve, mi magunk teszünk alá egy sütőpapírt). A széleit villával lenyomkodjuk, és megkenjük a felvert tojással. A közepét alaposan megszurkáljuk, 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 10 percig elősütjük. Kivesszük a sütőből (azt bekapcsolva hagyjuk, jön még vissza az egész), és félretesszük, amíg kicsit kihűl.

A krémsajtot kikeverjük a tojássárgájával, a mascarponéval és a porcukorral. A kihűlt tésztára kenjük (a széleket elkerüljük, hogy szép legyen a végeredmény). Megszórjuk csokival és a ribizlivel (lehet málna, áfonya vagy vegyes erdei gyümölcs is), és mehet vissza a sütőbe. További 20 percig sütjük. Szeletelés előtt hagyjuk 10 percet pihenni, miután kijött a sütőből. Reggelire is jó, csak mondom.

Nem csak édes süteményt készíthetünk leveles tésztából, ugyanerre az analógiára épül ez a duplán paradicsomos mediterrán pite is.

Fotó: Street Kitchen, cover: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük