![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Leveles tésztába csomagolt tojásrántotta: ötletes reggeli kevés munkával
![rántotta](https://kep.index.hu/1/0/3759/37591/375911/37591119_2868951_9a954ea1abd6997836926d2b3340df8d_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Ha kicsit több időd van délelőtt és meleg reggelivel indítanád a napot, készítsd el a leveles tésztába csomagolt rántottát.
Nagyon látványos és ötletes, mégis nagyon egyszerű ez a meleg reggeli, egy szendvicsnél azért több idő, de egy rántottánál csak annyival több munka, amíg leveles tésztába csomagolod. A leveles tészta jobb és bal szélét csíkokra kell vágni, majd átlósan keresztezni, mintha fonnál, így lesz szép a tészta formája.
A tojásrántotta bármivel készülhet, akár üresen is, de érdemes bele zöldségeket és sajtot is keverni. Ha nem kedveled a gombát vagy a sonkát, használhatsz spenótot, kaliforniai paprikát, kolbászt, hagymát, tényleg rád van bízva az ízesítés.
Azért, hogy szép aranybarna legyen a teteje, mindenképp kend le tojással, mielőtt a sütőbe tolod, de akár szezámmaggal is meghintheted.
Leveles tésztába csomagolt rántotta
![rántotta2](https://kep.index.hu/1/0/3759/37591/375911/37591137_fdbd30240a49bb1da5895ad1dc6abb54_wm.jpg)
Hozzávalók 8 adaghoz
- 275 gramm leveles tészta
- 6 darab tojás
- 150 gramm gomba
- 100 gramm sonka
- 100 gramm sajt (gouda)
- 2 evőkanál petrezselyem (friss)
- 1 evőkanál vaj
- ízlés szerint só, bors
- tojás (kenéshez)
Elkészítés:
A sonkát vágjuk vékony szeletekre, majd kockázzuk össze, a gombát mossuk meg, szintén szeleteljük fel.
Egy serpenyőben melegítsünk vajat, mikor megolvadt, dobjuk rá a sonkát és a gombát. Pár percig süssük, míg a sonka és a gomba meg nem pirul, akkor jó, amikor a gomba alól elpárolog a folyadék.
Közben verjünk fel 6 tojást, majd keverjük bele a reszelt sajtot. Öntsük a pirult gombára és sonkára, keverjük össze, készítsünk rántottát. Sózzuk, borsozzuk, keverjük bele az apróra vágott petrezselymet.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A rántottát hagyjuk kihűlni, közben készítsük elő a leveles tésztát. Nyújtsuk ki vékonyra, nagyjából egy 40x30 centis téglalapra. Úgy forgassuk, hogy állítva legyen előttünk. A tészta jobb és bal szélét vagdossuk be vízszintesen, 2,5 centi széles csíkokra úgy, hogy középen maradjon egy 10 centi széles sáv, ahova a tojásrántotta kerül.
Kanalazzuk a tojásrántottát a szabadon hagyott sávba, oszlassuk el rajta. Fogjunk meg egy csíkot, majd átlósan húzzuk át a rántotta felett, utána a másik oldalról is fogjunk meg egy tésztacsíkot, azt is tegyük át a rántotta felett átlósan, mintha fonnánk. Ezt ismételjük, míg el nem fogynak a csíkok és be nem borítjuk teljesen a tojásrántottát.
Kenjük le egy felvert tojással a leveles tészta tetejét, majd toljuk a sütőbe 25-30 percre, míg aranybarna nem lesz.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors
Olvasd el ezt is!