Villámgyors, leveles tésztás pizza: utolsó pillanatos vacsi

1
Nyomtatás
leveles-tesztas-pizza
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az olasz pizza rajongói számára talán szentségtörés lesz ez a recept, de egy last minute vacsorára talán megbocsájtható, ha leveles tésztát használunk alapnak.

Ez a pizzarecept egy igazi, utolsó pillanatos vacsoraötlet, amiért az egész család hálás lesz. A leveles tésztás alapon kívül sok reszelt cheddar sajt, érett, nagy paradicsom, só, bors és kakukkfű kell csak hozzá, meg persze egy tojás, hogy ropogós legyen a leveles széle.

Az elkészítése pofonegyszerű, az ízei pedig emlékeztetni fognak egy finom, ropogós kérgű, sajtos pizzaszeletre, amit a konyhádban is tutira ott bujkáló paradicsomokkal tudsz még jobban feldobni.

Leves tésztás pizza

leveles-tesztas-pizza

Hozzávalók 6 szelethez

  • 1 csomag leveles tészta
  • 170 g cheddar sajt
  • 150 g koktélparadicsom
  • 2 ek. bazsalikom
  • 1 db tojás
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.

A kinyújtott leveles tésztát fektessük egy vágódeszkára és vágjuk 6 egyenlő téglalapra.

A levágott darabokat tegyük egyesével a tepsibe úgy, hogy egymás között hagyjunk néhány centi helyet.

Minden lapot szurkáljunk meg párszor villával, majd minden szeletet szórjunk meg reszelt sajttal úgy, hogy a szélein hagyjunk kb. 1,5-2 cm-t üresen.

A tepsit tegyük be a hűtőbe, amíg elkészítjük a paradicsomos feltétet.

A paradicsomokat mossuk meg, majd vágjuk félbe vagy négy szeletre.

A szeletek mindkét oldalát hintsük meg ízlés szerint sóval, majd tegyük őket 2 papírtörlő közé, hogy az fel tudja szívni a paradicsomból a só hatására kiváló vizet.

A sütőt melegítsük elő 200 fokra.

A tepsit vegyük ki a hűtőből, majd minden szelet tetejére tegyünk néhány karika koktélparadicsomot, a tetejüket pedig szórjuk meg 2-3 friss bazsalikomlevéllel.

A tojást verjük fel egy kisebb tálban, majd a tészta széleit kenjük meg vele. Így sütés közben szép aranybarnára fognak sülni.

A pizzaszeleteket előmelegített sütőben süssük 20-25 percig, vagy amíg a tészta szélei szép színt kapnak és ropogósak lesznek.

A sütőből kivéve szórjuk meg frissen őrölt fekete borssal, majd tálaljuk melegen akár előételként, akár vacsora gyanánt.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon