Elképesztően finom sajtos-fokhagymás pizza: krémlevesek mellé is kínálható

Nyomtatás
Sajtos-fokhagymás pizza cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az ízletes fokhagymás kencét bolti pizzatésztára is rákenheted, úgy pillanatok alatt elkészül a finom, meleg harapnivaló.

A pizza a kényelmi ételek közé tartozik, már akkor, ha nem nekünk kell megcsinálni, vagy ha a pizzafutár hozza. Akkor sem lesz vele túl sok gondod, ha bolti pizzatésztával dolgozol, de ha igazán finomat szeretnél, akkor teljes egészében dobd össze te. Picit időigényes, de tényleg nem nehéz, érdemes megtanulni. A házi tésztára pedig mehetnek a tetszőleges feltétek.

Én most egy fokhagymás, sajtos pizzát sütöttem, mely ízében nagyon hasonlít a fokhagymás kenyérhez. Ez a pizza nem csak magában finom, érdemes krémlevesek vagy saláták mellé kínálni. A sajtot ne sajnáld róla, akár kétfélét is a tetejére szórhatsz, úgy még finomabb lesz, ha pedig intenzívebb ízekre vágysz, akkor metélőhagymával gazdagítsd. Ezt a kencét kenyérre kenve is kipróbálhatod.

Sajtos-fokhagymás pizza

Sajtos-fokhagymás pizza ct

Hozzávalók 4 személyre

Tészta:

  • 1 bögre meleg víz
  • 1 csomag instant élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 40 dkg pizzaliszt
  • 1 teáskanál
  • 3 evőkanál olívaolaj

Feltét:

  • 200 g puha vaj
  • 4 evőkanál majonéz
  • só és bors ízlés szerint
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 marék reszelt parmezán
  • reszelt sajt a pizza tetejére ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A meleg vizet mérjük keverőtálba, majd keverjük hozzá az élesztőt és a cukrot, futtassuk fel 5-8 perc alatt. Ezután szitáljuk hozzá a lisztet és a sót, az olajat is adjuk hozzá, dagasszunk belőle tésztát. A rugalmas tésztát takarjuk le konyharuhával, és meleg helyen kelesszük 1 órát. A dagasztás során előfordulhat, hogy lisztet vagy vizet igényel még a tészta, szükség szerint adjunk hozzá.

A feltét hozzávalóit keverjük össze.

A pizzatésztát enyhén olajozott kézzel húzzuk ki, vagy nyújtófa segítségével nyújtsuk ki.

A tésztát borítsuk olajjal enyhén kikent tepsire, a vajas, fokhagymás kencével kenjük meg, majd szórjuk rá a reszelt sajtot.

A pizzát toljuk 200 fokosra előmelegített sütőbe, és 10-12 perc alatt süssük szép aranybarnára. (Sütőtől függően néhány perccel több is lehet.)

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon