
Lilakáposzta-saláta naranccsal, datolyával: ropogós és puha egyszerre

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Omlós, kevert tésztás epertorta: joghurttól légies és puha
Ropogós

5 hely, ahova érdemes beülni: Budapest legjobb burgerezőit mutatjuk

Zamatos, citromos tészta spárgával: gyors, tápláló ebéd

Isteni bogyós gyümölcsös süti epermázzal: kevert tészta az alapja

Krémes áfonyás smoothie: antioxidánsokban nem lesz hiány

Puha piskótakocka csokiöntettel: kezdőknek is sikerülni fog
A lilakáposzta nemcsak párolva mehet kacsa mellé, hanem ropogós, savanykás-édes saláta is lehet belőle.
Vannak alapanyagok, amik mindig, mindenütt elérhetők, nem kell utánuk kutatni, mégis keveset eszünk belőlük - ilyen a lilakáposzta is. Tény, hogy sokkal barátságosabb választásnak tűnik, mikor reszelve megvesszük a piacon, mintha a reszelés keserveire gondolunk, de igazából az sem olyan vészes művelet.
Főleg, hogy ebben a salátában egészen másképp működik ez a megszokott zöldség. A ropogós alapra kétféle puha kontraszt is kerül: a savanykás narancs és az azt ellensúlyozó, töményen édes datolya. Nagy előnye ennek a salátának, hogy sok társával ellentétben másnap is finom lesz, magunkkal vihetjük a munkába is.
Lilakáposzta-saláta naranccsal és datolyával

Hozzávalók 4 személyre
- 300 gramm lilakáposzta
- 2 darab narancs
- 10 darab datolya
- 2 evőkanál olívaolaj
- 4 evőkanál balzsamecet
- só, bors
Elkészítés:
A káposztát lereszeljük, a narancsot az itt található leírás segítségével kifilézzük, a datolyát kimagozzuk és feldaraboljuk, majd mindent összekeverünk. Az ecetből, olajból, sóval-borssal öntetet keverünk, a salátára öntjük, alaposan elkeverjük. Ha épp van kéznél, gránátalmamagokkal is díszíthetjük.
Fotók: Ács Bori/Sóbors