Pufi, banános amerikai palacsinta liszt nélkül: az édes reggelivel csodásan indul a nap
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A banántól krémes palacsinta elkészítéséhez nincs szükség lisztre, nélküle is szépen összeáll, mennyei lesz.
Cukorra sem lesz szükség, mivel a banántól és a mogyoróvajtól kellően édes zamata lesz a palacsintának. Mogyoróvaj helyett vaníliakivonatot és fahéjat is lehet használni, hogy izgalmasabb ízt adj a pufi finomságnak. Amitől pedig szépen megemelkedik a massza, az a sütőpor, azt nem szabad kihagyni belőle.
Ha tovább szeretnéd cifrázni, akkor, amikor serpenyőbe mérted a tésztát, fordítás előtt tegyél rá aszalt vagy bogyós gyümölcsöket, de még zabpehellyel is gazdagabbá teheted a napindítót. Úgyis tökéletes lesz, ha a kész palacsintákat tálalásnál öntöd nyakon édes krémmel vagy friss bogyós gyümölcsöt kínálsz melléjük. Utóbbiak közül érdemes a savanykásabbakat választani, remekül ellensúlyozzák a banán édes ízét.
Lisztmentes banános palacsinta
Hozzávalók 4 személyre
- 4 darab banán
- 4 darab tojás
- 1 teáskanál sütőpor
- 2 evőkanál mogyoróvaj
- vaj a sütéshez
Elkészítés:
A héjától megszabadított banánokat tegyük tálba és villával törjük össze, majd, amikor pépes állagú, dolgozzuk hozzá a tojásokat, a mogyoróvajat és a sütőport.
Vegyünk elő egy tapadásmentes serpenyőt, tegyük alacsony láng fölé, a serpenyőbe dobjunk kevés vajat. Amikor felolvadt, fagyiadagoló segítségével tegyünk tetszőleges halmokat a serpenyőbe és mindkét oldalán süssük aranybarnára a palacsintákat.
Fotó: Getty Images