
Pufi, banános amerikai palacsinta liszt nélkül: az édes reggelivel csodásan indul a nap

Cikkek


Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a nyár kedvence

Álomszép citromos, túrókrémes torta: sütés nélkül készül
Ropogós

Sajtos, csirkével töltött cukkini: ez lesz a nyár kedvence

Krémes, házi őszibarackfagyi: turmixgépben készül a nyári desszert

Ráérős reggeli tojással és zöldségekkel: a sütőben érnek össze az ízek

Erdélyi padlizsánkrém jó fokhagymásan: a legjobb mártogatós

Isteni citromos piskóta tejszínes krémmel: szép magas a tészta
A banántól krémes palacsinta elkészítéséhez nincs szükség lisztre, nélküle is szépen összeáll, mennyei lesz.
Cukorra sem lesz szükség, mivel a banántól és a mogyoróvajtól kellően édes zamata lesz a palacsintának. Mogyoróvaj helyett vaníliakivonatot és fahéjat is lehet használni, hogy izgalmasabb ízt adj a pufi finomságnak. Amitől pedig szépen megemelkedik a massza, az a sütőpor, azt nem szabad kihagyni belőle.
Ha tovább szeretnéd cifrázni, akkor, amikor serpenyőbe mérted a tésztát, fordítás előtt tegyél rá aszalt vagy bogyós gyümölcsöket, de még zabpehellyel is gazdagabbá teheted a napindítót. Úgyis tökéletes lesz, ha a kész palacsintákat tálalásnál öntöd nyakon édes krémmel vagy friss bogyós gyümölcsöt kínálsz melléjük. Utóbbiak közül érdemes a savanykásabbakat választani, remekül ellensúlyozzák a banán édes ízét.
Lisztmentes banános palacsinta

Hozzávalók 4 személyre
- 4 darab banán
- 4 darab tojás
- 1 teáskanál sütőpor
- 2 evőkanál mogyoróvaj
- vaj a sütéshez
Elkészítés:
A héjától megszabadított banánokat tegyük tálba és villával törjük össze, majd, amikor pépes állagú, dolgozzuk hozzá a tojásokat, a mogyoróvajat és a sütőport.
Vegyünk elő egy tapadásmentes serpenyőt, tegyük alacsony láng fölé, a serpenyőbe dobjunk kevés vajat. Amikor felolvadt, fagyiadagoló segítségével tegyünk tetszőleges halmokat a serpenyőbe és mindkét oldalán süssük aranybarnára a palacsintákat.
Fotó: Getty Images