8 takarékos étel, amihez felhasználhatod a maradékot: hús, tojás és kenyér is újjászülethet
Ki ne dobd a maradékot! Másnap egészen újfajta ételt varázsolhatsz belőle.
A szilveszteri buli után gyakran megmaradnak a különféle ételek: ezeket érdemes újragondolni, és a maradékokból különféle finomságokat kreálni.
Ha virsli és sajt lapul a hűtődben, a gyorsan összedobható, megunhatatlan mac and cheese-t is felturbózhatod velük. Ha lehet, többféle sajtot használj, a goudától a füstölt változatokig szinte bármi illik a tésztához.
A variációk száma végtelen, így lehetőséged van saját ízlésednek megfelelően testre szabni a sajtos tésztát akár zöldségekkel, akár baconnel is.
Egy nagy lábosban forraljunk vizet, majd főzzük meg a makarónit a csomagoláson lévő utasítások szerint. Általában 7-8 perc főzésre van szükség. Ha a tészta al dente, azaz fogkemény állagú, akkor szűrjük le, és csepegtessük le.
Egy másik serpenyőben készítsük el a sajtszószt. Olvasszuk meg a vajat közepes lángon. Adjuk hozzá a lisztet, és keverjük egy-két percig, hogy kicsit besűrűsödjön. Részletekben öntsük hozzá a tejet, és keverjük folyamatosan, hogy ne csomósodjon be. Ízesítsük sóval, borssal, szerecsendióval. Főzzük addig, amíg be nem sűrűsödik.
Keverjük hozzá a reszelt sajtot, majd mikor beleolvadt, forgassuk hozzá a tésztát. Végül tegyük a tetejére a karikákra vágott virslit.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu