
Virsli perectésztába csomagolva: baráti beszélgetések mellé tökéletes választás
A virsli tésztába csomagolva kiváló vendégváró, de ha újítanál a bevált recepten, kelt vagy leveles tészta helyett más ruhát is kaphat.
A leveles tészta és a virsli nyerő páros, de hogy igazán finom legyen, érdemes egy kis extrával feldobni. A virsli mellé gyakran kerül mustár, apróra vágott uborka vagy más. Most reszelt sajt és vékonyra vágott hagyma teszi még izgalmasabbá.
A finomság sütőbe tolva sül szép aranybarnára, de forró levegős gépben is elkészítheted. Az elkészült virslis csomagok mellé kínálj valamilyen mártogatóst, így még finomabb, de saláta mellé is tökéletes.
A hagymát tisztítsuk meg, majd vékonyan szeleteljük fel. A sajtot reszeljük le. A virslit vágjuk tetszőleges darabokra.
A leveles tésztát hajtsuk vagy nyújtsuk ki. Ezután vágjuk tetszőleges négyzetekre. (Akkorákra vágjuk, amelyekbe kényelmesen bele tudjuk majd tenni a virslit, sajtot és a hagymát is.)
A tészták közepébe helyezzünk a virsliből, hagymából és a sajtból. A négyzetek szélét kenjük le felvert tojással, majd fogjuk meg az egyik oldalán a tészta felső csücskét, és csippentsük össze a tészta másik oldalán lévő alsó csücskével.
A virslis csomagokat helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 15-20 perc alatt süssük készre.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
@sobors.hu