Könnyed, mégis laktató majonézes csirkesaláta: eteti magát, olyan finom

csscover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A majonézes csirkesaláta hidegen a legfinomabb, próbáld ki magában, vagy falatozd pirítós mellé.

A saláták finomak és változatosak. Persze a vérbeli húsevőknek megvan a zöldekről a véleményük, de ha csirkemell is kerül a salátába, akkor elégedetten lapátolják be az egészet. A majonézes csirkesaláta magában is finom, de pirítós is kínálható mellé.

Persze a saláta szósszal lesz az igazi, ezért majonéz és tejföl keveréke kerül rá, úgy lesz igazán ízletes. A laktató saláta zsírszegény joghurttal is tökéletes, úgy fogyasztva alakbarát fogás, amely ünnepek után kifejezetten jólesik.

Majonézes, fűszeres csirkesaláta

cssct

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 dkg csirkemellfilé
  • kevés olaj
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 fej jégsaláta
  • 2 darab kígyóuborka
  • 4 darab paradicsom
  • 4 evőkanál majonéz
  • 3 evőkanál tejföl
Recept idők

Elkészítés:

A csirkehúst tetszés szerint vágjuk kockákra vagy csíkozzuk fel, majd kevés olajon pirítsuk, közben fűszerezzük sóval, borssal és oregánóval.

A jégsalátát, uborkát és paradicsomot mossuk meg és tetszés szerint vágjuk fel.

A majonézt és a tejfölt keverjük össze.

A zöldségeket a lepirított hússal és a szósszal keverjük össze.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük