Könnyed, mégis laktató majonézes csirkesaláta: eteti magát, olyan finom
A majonézes csirkesaláta hidegen a legfinomabb, próbáld ki magában, vagy falatozd pirítós mellé.
A saláták finomak és változatosak. Persze a vérbeli húsevőknek megvan a zöldekről a véleményük, de ha csirkemell is kerül a salátába, akkor elégedetten lapátolják be az egészet. A majonézes csirkesaláta magában is finom, de pirítós is kínálható mellé.
Persze a saláta szósszal lesz az igazi, ezért majonéz és tejföl keveréke kerül rá, úgy lesz igazán ízletes. A laktató saláta zsírszegény joghurttal is tökéletes, úgy fogyasztva alakbarát fogás, amely ünnepek után kifejezetten jólesik.
Majonézes, fűszeres csirkesaláta
Hozzávalók 4 személyre
- 80 dkg csirkemellfilé
- kevés olaj
- só és bors ízlés szerint
- 1 teáskanál oregánó
- 1 fej jégsaláta
- 2 darab kígyóuborka
- 4 darab paradicsom
- 4 evőkanál majonéz
- 3 evőkanál tejföl
Elkészítés:
A csirkehúst tetszés szerint vágjuk kockákra vagy csíkozzuk fel, majd kevés olajon pirítsuk, közben fűszerezzük sóval, borssal és oregánóval.
A jégsalátát, uborkát és paradicsomot mossuk meg és tetszés szerint vágjuk fel.
A majonézt és a tejfölt keverjük össze.
A zöldségeket a lepirított hússal és a szósszal keverjük össze.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
Olvasd el ezt is!