A legjobb húsvéti majonézes saláták: zöldséges, tojásos vagy húsos is lehet
Cikkek
Birsalmasajt, ahogy a nagyid is csinálta – Kezdőként se fogod elrontani
Krémes, fahéjas sütőtöklekvár: szinte semmi munkával készül
Ropogós
5 perces mézes-mustáros öntet: salátákhoz tökéletes
Mézzel és fahéjjal sült birsalma: krémes lesz a sütőben
Készítsd el a britek híres Yorkshire pudingját: alig valamiből készül
Rumos-gesztenyés palacsinta: a selymes krém mindent visz
Héjában sült tepsis krumpli: sajt pirul a tetejére
A majonézes saláták nem a legkönnyedebb kategóriába tartoznak, de nagyon finomak, illenek az ünnepi asztalra, húsvétkor kínáld őket sonka mellé.
Nincs húsvét sonka nélkül, na de mit együnk mellé? Tavasz van, rengeteg a friss zöldség, érdemes salátákat készítened kísérőként. Nem mintha fékevesztett evésre buzdítanánk, de ilyenkor kicsit elengedheted magad, és készíthetsz kalóriadúsabb fogásokat, mondjuk salátából majonézes alapút. A legegyszerűbb, ha fogod a főtt tojásokat, egy kis snidlinggel és majonézzel bekevered, így tálalod.
A majonézből boltit is használhatsz, de az az igazi, ha házilag készíted. Ez az a szósz, amely minden ételt krémesebbé tesz, nemcsak a saláták lesznek isteni finomak tőle, hanem ha bekened vele a krumplit és úgy sütöd, akkor is egészen más ízvilágot kapsz. De a majonézt eheted húsok és krumpli mellé is, és természetesen salátaöntetet is készíthetsz belőle. Nem lesz diétás, de joghurttal picit lágyíthatod.
Majonézes sonkasaláta
Bár maradékmentőnek is tökéletes, ha megmaradt a húsvéti sonka, de akár az ünnepi asztalra is teheted ezt a krémes, majonézes sonkasalátát. Ha halmozni szeretnéd az élvezeteket, akkor kínáld főtt tojás vagy akár kalács mellé.
Majonézes krumplisaláta tojással és zöldségekkel
A klasszikus majonézes krumpli felturbózott változata ez a recept, amelybe olyan tavaszi zöldségek is kerülnek, mint a retek vagy a borsó. A zöldséges krumplisaláta akár önmagában is megállja a helyét, de természetesen sonka mellé is eheted. Tegyél bele főtt tojást is a még tökéletesebb ízélményért.
Hagyományos franciasaláta
Nincs húsvét franciasaláta nélkül, és ha már készítesz, akkor a hagyományos legyen az, amit az ünnepi asztalra teszel majd. Az nem vitaalap, hogy milyen zöldségek kerülnek bele, de rád van bízva, hogy roppanós almát és savanyú uborkát is keversz-e hozzá.
Brokkolis tojássaláta
Izgalmasabb lesz a tojássaláta, ha zöldséggel is kevered, például roppanós brokkolival, nemcsak a textúrák különbözősége miatt, hanem mert a brokkoli nagyon jól illik bele. Talán még az is megszereti, aki esetleg nem kedveli ezt a zöldséget.
Majonézes zöldborsósaláta
Ugyan ez inkább már nyáriasabb ízvilág, de mirelit zöldborsóból szezonon kívül is elkészítheted ezt a majonézes zöldborsósalátát. Ebben a változatban bacon van, de sonkával is helyettesítheted.
Sonkás-zöldséges tésztasaláta
A tésztasaláta még egy fokkal laktatóbb, főleg ha majonézzel kevered. A tésztasaláta nagyon egyszerűen készül, bármilyen friss zöldséggel dúsíthatod. Érdemes fogyasztás előtt jól behűteni, hogy az ízek összeérjenek.
Majonézes krumpli lila hagymával
A hideg krumplisalátához nagyon jól illik a lila hagyma, amelyet természetesen majonézzel keverj össze, jól hűts be, és máris tálalhatod. Húsok, így a sonka mellé tökéletes kísérő ez a lila hagymás-majonézes krumplisaláta.
Majonézes karfiolsaláta csirkemellsonkával
Laktató, egészséges és isteni finom ez a majonézes karfiolsaláta, amelybe csirkemellsonka helyett húsvéti sonkát is keverhetsz. A karfiol nyersen, pici rózsákra szedve kerül az alapba, így megmarad a roppanóssága, és teljes mértékben megőrzi vitamintartalmát.
Fotók: Getty Images, Botos Claudia/Sóbors, Szász Eszter /Sóbors