
Bőséges, majonézes krumplisaláta tojással, zöldborsóval és retekkel: jól behűtve az igazi

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Lagzis Kati szelet: a süti, ami minden generáció kedvence
Ropogós

Caprese saláta másként: édes őszibarackkal készül a nyári előétel

Omlós mákos pite: olyan, mintha a nagyi sütötte volna

Gyors cukkinis-paradicsomos tészta: a nyár íze a tányéron

Tojással töltött Stefánia-szelet: másnap, hidegen is tökéletes

Thai, kókusztejben főtt garnélarák: a selymes, pikáns szósz a lelke
A hagyományos majonézes krumplisaláta felturbózott változata, így készítve sokkal tartalmasabb és finomabb.
Az egyik legfinomabb hideg, majonézes saláta krumpliból készül, szinte nincs olyan ember a Földön, aki ne szeretné. Ünnepnapokon és hétvégi lakomák étkezőasztalán az egyik legkedveltebb finomság, amit sült és rántott húsok mellé is jólesik fogyasztani. Természetesen csak jó hidegen, a majonézes saláták akkor a legfinomabbak, ha nem sajnálod tőlük az időt, néhány órára hűtőbe teszed őket pihenni, hogy az ízek összeérjenek.
A krumplisalátának ezer változata ismert: vannak, akik csak majonézzel és tejföllel forgatják egybe a főtt burgonyát, de akadnak merészebb konyhatündérek is, akik nem félnek lilahagymával vagy más, karakteresebb hozzávalókkal turbózni fel a salátát. Ha igazán bőséges formában szeretnéd szervírozni, akkor bátran tegyél bele főtt tojást, borsót, zellert és még retket is, így készítve fenséges köretet pakolhatsz az asztalra, amit még magában is öröm lesz falatozni.
Majonézes krumplisaláta

Hozzávalók 4 személyre
- 80 dekagramm krumpli
- 2 darab piros retek
- 200 gramm borsó
- 4 darab tojás
- 1 darab zellerszár
- só és bors ízlés szerint
- 6 evőkanál majonéz
- 2 evőkanál tejföl
Elkészítés:
A megtisztított burgonyát vágjuk közepes kockákra vagy karikázzuk fel, bő, sós vízben főzzük puhára, majd szűrjük le és tegyük egy tálba.
A borsót dobjuk forrásban lévő vízbe, 6-10 perc alatt főzzük meg, szűrjük le és adjuk a burgonyához.
A tojásokat tegyük fel főni, majd forrás után 8 perccel zárjuk el a lángot a lábas alatt. A tojásokat hűtsük ki, pucoljuk meg, utána vághatjuk karikákra vagy egészen apró kockákra. Ha ezzel megvagyunk, adjuk a krumplihoz.
A megtisztított retket vágjuk karikákra vagy kockázzuk fel, majd adjuk a krumplihoz.
A megtisztított zellerszárt finomra vágjuk fel, utána adjuk a burgonyához.
A salátát sóval és borssal fűszerezzük, majd tegyük hozzá a majonézt és a tejfölt, az egészet alaposan forgassuk egybe, fedjük le és tegyük hűtőbe néhány órára tálalásig.
Fotó: Getty Images