Bőséges, majonézes krumplisaláta tojással, zöldborsóval és retekkel: jól behűtve az igazi

skcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A hagyományos majonézes krumplisaláta felturbózott változata, így készítve sokkal tartalmasabb és finomabb.

Az egyik legfinomabb hideg, majonézes saláta krumpliból készül, szinte nincs olyan ember a Földön, aki ne szeretné. Ünnepnapokon és hétvégi lakomák étkezőasztalán az egyik legkedveltebb finomság, amit sült és rántott húsok mellé is jólesik fogyasztani. Természetesen csak jó hidegen, a majonézes saláták akkor a legfinomabbak, ha nem sajnálod tőlük az időt, néhány órára hűtőbe teszed őket pihenni, hogy az ízek összeérjenek.

A krumplisalátának ezer változata ismert: vannak, akik csak majonézzel és tejföllel forgatják egybe a főtt burgonyát, de akadnak merészebb konyhatündérek is, akik nem félnek lilahagymával vagy más, karakteresebb hozzávalókkal turbózni fel a salátát. Ha igazán bőséges formában szeretnéd szervírozni, akkor bátran tegyél bele főtt tojást, borsót, zellert és még retket is, így készítve fenséges köretet pakolhatsz az asztalra, amit még magában is öröm lesz falatozni.

Majonézes krumplisaláta

ksct

Hozzávalók 4 személyre:

  • 80 dekagramm krumpli
  • 2 darab piros retek
  • 200 gramm borsó
  • 4 darab tojás
  • 1 darab zellerszár
  • só és bors ízlés szerint
  • 6 evőkanál majonéz
  • 2 evőkanál tejföl
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított burgonyát vágjuk közepes kockákra vagy karikázzuk fel, bő, sós vízben főzzük puhára, majd szűrjük le és tegyük egy tálba.

A borsót dobjuk forrásban lévő vízbe, 6-10 perc alatt főzzük meg, szűrjük le és adjuk a burgonyához.

A tojásokat tegyük fel főni, majd forrás után 8 perccel zárjuk el a lángot a lábas alatt. A tojásokat hűtsük ki, pucoljuk meg, utána vághatjuk karikákra vagy egészen apró kockákra. Ha ezzel megvagyunk, adjuk a krumplihoz.

A megtisztított retket vágjuk karikákra vagy kockázzuk fel, majd adjuk a krumplihoz.

A megtisztított zellerszárt finomra vágjuk fel, utána adjuk a burgonyához.

A salátát sóval és borssal fűszerezzük, majd tegyük hozzá a majonézt és a tejfölt, az egészet alaposan forgassuk egybe, fedjük le és tegyük hűtőbe néhány órára tálalásig.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük