Krémes csirkés kukoricasaláta almával: jól behűtve az igazi
A majonézes kukoricasaláta almával és csirkével dúsítva önálló fogásként is megállja a helyét.
A kukoricasaláta igazi komfortétel, mindenki szereti, pláne majonézzel keverve. Ha nagyon intenzívnek, töménynek érzed a majonézt, akkor lágyítsd görög joghurttal, ugyanolyan krémes lesz, csak picit könnyedebb.
A kukorica mellé bármilyen roppanós zöldség illik, most csak lila hagymát kevertünk bele, amelytől kicsit izgalmasabb lett a saláta. Ha pedig még frissebb végeredményre vágysz, próbáld ki avokádóval és koktélparadicsommal.
A hagymát vágjuk finomra, és forgassuk össze a lecsepegtetett kukoricával.
Egy kisebb tálban keverjük össze a majonézt, a joghurtot, a sót, a borsot és a fokhagymaport. Óvatosan forgassuk össze a kukoricás keverékkel.
Tegyük a hűtőbe legalább egy fél órára, hogy az ízek összeérjenek.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu