Frissítő, könnyed avokádós kukoricasaláta – Sültek mellé, de magában is kínálhatod
Cikkek
Így lesz igazán szép a mézeskalács díszítése: ez a fényes cukormáz titka
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Ropogós
Így készíts otthon dubaji pisztáciás csokit: gasztroajándéknak is tökéletes
Krémes, mexikói forró csoki: pikáns fűszer is kerül bele
Fűszeres narancslekvár: nem hiányozhat az ünnepi asztalról
Ropogósra sült tört burgonya: parmezán pirul a tetején
Zselés szaloncukrokat teszteltünk: nem a legdrágább győzött
Alapvetően nyári hangulatú ez a recept, de semmi nem indokolja, hogy ne készítsd el az év bármely szakában.
Bár ezeket a színes salátákat általában nyáron szokták készíteni, hűvös időben sem tilos összeállítani őket. A kukorica, amikor szezonja van, frissen kerüljön bele, csak előtte grillezd meg, de ősszel vagy télen nyugodtan mehet bele konzervformában is. A kukoricakonzerv egyébként is hálás alapanyag, ezt a majonézes, sok zöldséges salátát is elkészítheted belőle, villámgyorsan készen van.
Ennek a salátának a másik fő alapanyaga az avokádó, amelyből vásárolj érettet, de akkor rögtön dolgozd is fel. Ha kencében gondolkozol, akkor a guacamole tökéletes választás. Most salátába került, csak arra figyelj, hogy az avokádót mindig utoljára add az ételhez, hogy ne barnuljon meg és ne törjön össze.
Avokádós kukoricasaláta
Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 darab avokádó (érett)
- 200 gramm kukoricakonzerv
- 0.5 fej lila hagyma
- 6 darab koktélparadicsom
- 1 marék vörös áfonya (aszalt)
- 1 ek olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 0.5 evőkanál citromlé
Elkészítés:
A kukoricakonzervről öntsük le a levét. Az avokádót hámozzuk meg, majd szeleteljük fel vékonyan. A koktélparadicsomot és a lila hagymát vágjuk félbe, utóbbit vékonyan szeleteljük fel. A fokhagymát nyomjuk össze.
Egy kisebb tálban keverjük össze a citrom levét, az olívaolajat és az összenyomott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk.
Tegyük egy tálba a kukoricát, a lila hagymát, a koktélparadicsomot, az áfonyát és végül az avokádót. Öntsük rá a szószt, és óvatosan forgassuk össze, hogy mindenhova jusson. Rögtön ehetjük is.
Fotó: Szász Eszter /Sóbors