Frissítő, könnyed avokádós kukoricasaláta – Sültek mellé, de magában is kínálhatod

avokádós kukoricasaláta cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Alapvetően nyári hangulatú ez a recept, de semmi nem indokolja, hogy ne készítsd el az év bármely szakában.

Bár ezeket a színes salátákat általában nyáron szokták készíteni, hűvös időben sem tilos összeállítani őket. A kukorica, amikor szezonja van, frissen kerüljön bele, csak előtte grillezd meg, de ősszel vagy télen nyugodtan mehet bele konzervformában is. A kukoricakonzerv egyébként is hálás alapanyag, ezt a majonézes, sok zöldséges salátát is elkészítheted belőle, villámgyorsan készen van. 

Ennek a salátának a másik fő alapanyaga az avokádó, amelyből vásárolj érettet, de akkor rögtön dolgozd is fel. Ha kencében gondolkozol, akkor a guacamole tökéletes választás. Most salátába került, csak arra figyelj, hogy az avokádót mindig utoljára add az ételhez, hogy ne barnuljon meg és ne törjön össze. 

Avokádós kukoricasaláta

avokádós kukoricasaláta recept

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 1 darab avokádó (érett)
  • 200 gramm kukoricakonzerv
  • 0.5 fej lila hagyma
  • 6 darab koktélparadicsom
  • 1 marék vörös áfonya (aszalt)
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 0.5 evőkanál citromlé
Recept idők

Elkészítés:

A kukoricakonzervről öntsük le a levét. Az avokádót hámozzuk meg, majd szeleteljük fel vékonyan. A koktélparadicsomot és a lila hagymát vágjuk félbe, utóbbit vékonyan szeleteljük fel. A fokhagymát nyomjuk össze. 

Egy kisebb tálban keverjük össze a citrom levét, az olívaolajat és az összenyomott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk. 

Tegyük egy tálba a kukoricát, a lila hagymát, a koktélparadicsomot, az áfonyát és végül az avokádót. Öntsük rá a szószt, és óvatosan forgassuk össze, hogy mindenhova jusson. Rögtön ehetjük is.

Fotó: Szász Eszter /Sóbors

Ezt is szeretjük