
Villámgyors majonézes sonkasaláta – Maradékmentőnek is tökéletes

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Brokkolis partifalatok tele fehérjével: egészséges nasi vagy könnyű vacsi
Ropogós

Édesburgonyás curry csicseriborsóval: mogyoró roppan benne

Egyszerű répás-gyömbéres salátaöntet: bármilyen zöldséget feldob

Maradékmentő pirított rizssaláta: tápláló vacsora 20 perc alatt

Csokoládéba mártott, mogyoróvajas keksz: liszt- és cukormentes recept

Krémes, tejszínes-brokkolis csirkemell: isteni ebéd fél órán belül
Bármilyen sonkából tökéletes lesz ez az egyszerűen elkészíthető, tartalmas, krémes saláta.
Akár előételnek kínálhatod, akár szendvicsbe is teheted ezt a majonézes sonkasalátát, amelyet pillanatok alatt elkészíthetsz. Ha túl sokat vettél, és nem használtad fel, tökéletes maradékmentő ez a fogás.
A megmaradt felvágottból készíthetsz sütőben sült sonkás-sajtos rakott tésztát is, ez nagyon nagy kedvenc. Ha nem szeretnél ennyit pepecselni, akkor csak vágd apróra, öntsd nyakon majonézzel, keverj hozzá valamilyen roppanós zöldséget, ebben az esetben szárzellert, ízesítsd ízlesed szerint, és kész is a salátád.
Ha szereted a majonézes és húsos alapú ételeket, akkor ez az orosz hússaláta is biztosan elnyeri a tetszésed. Ha nem szereted a boltit, akkor készíts házi majonézt, úgy még finomabb lesz.
Majonézes sonkasaláta

Hozzávalók 4 adaghoz
- 400 gramm sonka
- 4 evőkanál majonéz
- 1 darab szárzeller
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
A sonkát csíkozzuk fel vékonyan, és tegyük egy tálba. A szárzellert is vágjuk apróra.
A majonézt keverjük össze a sóval és a borssal, majd forgassuk hozzá a sonkát és a szárzellert. Tálalásig tegyük hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.
Fotó: Getty Images