Majonézes, snidlinges tojássaláta friss petrezselyemmel és lilahagymával

tojássali
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Villámgyors megoldás a húsvéti asztalra, ami annak ellenére, hogy milyen egyszerűen készül, isteni finom.

A tojás a húsvéti asztal kötelező tartozéka, ha több időnk van, akkor töltött tojás, ha kevesebb, akkor saláta formájában kerül fel rá. Idén a gyorsabb megoldást választottuk és utóbbi mellett döntöttünk.

Ez a verzió hús nélkül, rengeteg zöldfűszerrel és hagymával készül. A tojást egy majonézes, mustáros, picit pikáns dresszing fogja össze, amit bátran lehet ízesíteni tetszés szerint. A húsevők ropogósra sült bacont is kínálhatnak mellé, amit apróra törve szórhatnak a tetejére.

Majonézes tojássaláta

tojássali2

Hozzávalók 4 adaghoz:

Salátához:

  • 8 darab tojás
  • 1 nagy fej lilahagyma
  • 3 evőkanál petrezselyem
  • 3 evőkanál snidling

Dresszinghez:

  • 80 gramm majonéz
  • 2 teáskanál citromlé
  • 2 teáskanál dijoni mustár
  • 0.5 teáskanál pirospaprika
  • ízlés szerint só, bors
  • 1 gerezd fokhagyma
Recept idők

Elkészítés:

Főzzük keményre a tojásokat, vagyis forrástól számított kb. 10 percig. Ha kész, szűrjük le, öntsük fel hideg vízzel, majd pucoljuk meg és daraboljuk tetszőleges méretűre, tegyük egy nagy tálba.

A lilahagymát vágjuk finomra, a petrezselymet és a snidlinget egészen apróra, majd adjuk a tojáshoz.

Egy kis tálban keverjük össze a dresszing hozzávalóit, a fokhagymát zúzzuk össze, úgy adjuk hozzá. Keverjük a dresszinget a tojásos alaphoz, alaposan keverjük össze, fedjük le a tálat, majd tálalásig tegyük a hűtőbe.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük