Mákos guba új köntösben: kávéként is elkészíthető

Nyomtatás
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A kávé ma már nem csak presszó vagy latte lehet, sőt, ha valami különlegesebbet akarunk, akkor sem kell feltétlenül szirupokat használni. 

Sokáig csak egyféle módon tudtam elképzelni a kávét, méghozzá tejeskávénak. Sok tej, álmosságomhoz mért erősségű kávé, jó forrón elkészítve: ennyi kellett a boldogsághoz. 

A Nespresso mindig is híres volt arról, hogy bőven többet kínál a reggeli feketénél. Limitált szériás kapszulái mellett időnként receptekkel is megörvendezteti a vásárlókat, néha olyanokkal is, amit másnak nem jutott volna eszébe elkészíteni. 

Egy tejeskávé lehet egészen különleges is, ilyen például a mákos guba latte. A tehéntejet szójatej helyettesíti, a kávéhoz pedig egy csipetnyi mák és citromhéj kerül. Az italhoz semmi másra nincs szükségünk mint egy jó tejhabosítóra, és egy Nespresso kávékapszulára, és máris valami izgalmasat készíthetünk.

Mákos guba latte

Nespresso Mákos guba latte recept

Hozzávalók 1 adaghoz

  • 120 milliliter szójatej
  • 0.5 kávéskanál citromhéj (őrölt)
  • 0.5 kávéskanál mák (őrölt)
  • 1 darab Nespresso kávékapszula (Master origin)
Recept idők

Elkészítés:

Öntsük a hideg szójaitalt a tejhabosítóba.Tegyük az őrölt citromhéjat és az őrölt mákot a pohár aljára. Készítsünk meleg tejhabot, és öntsük a pohárba. Végül főzzünk le egy hosszú kávét, és öntsük a tetejére.

Fotó: Nespresso

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon