Mákos kréker házilag - Készíts dupla adagot, nagyon sokáig eláll
Cikkek
Fokhagymás, joghurtos céklatzatziki: egészséges és isteni finom
Pihe-puha orosz almatorta: alig valamiből készül
Ropogós
Szénhidrátcsökkentett lenmagos kenyér: ketogén diétába is szuper
Aranybarnára sült koreai zöldséges palacsinta: eteti magát, olyan finom
Csodaszép csokis-céklás kuglóf: álompuha, szaftos és rostban gazdag
Lassú tűzön főtt német gulyás: a gazdag, paprikás szósz a titka
6 finomság stressz ellen: cseréld a kávét matcha teára
Ropogtatnivalókból sosem elég, de valahogy az édes változatok mindig túlsúlyban vannak, pedig sósra is szükség van.
Krékert, vagyis ropogós kekszet annyira egyszerű sütni, hogy nem érdemes a boltit választani. Ráadásul kicsi változtatásokkal nagyon sokfélét lehet akár egyszerre készíteni. Ha sajtrajongó vagy, akkor süsd meg ezt a nagyon sajtosat, ha pedig az egészségesebb verziót kedveled, akkor pedig a sokmagvas változatot válaszd. Bármelyiket is sütöd, biztos, hogy hamar el fog fogyni, de ha mégis kitartana másnapig, akkor is jó, mert ha dobozba teszed, nem fog kiszáradni.
Ez a mákos kréker is eteti magát, az egész mákszemektől még ropogósabb lesz a tésztája. Ha szeretnéd, másfajta magot, például szezámmagot is tehetsz bele.
Mákos kréker
Hozzávalók 6 adaghoz
- 160 gramm liszt
- 80 gramm vaj
- 25 gramm mák (egész)
- 1 kávéskanál só
- 1 darab tojás
- 1 evőkanál víz
Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd morzsoljuk hozzá a vajat, üssük bele a tojást és öntsünk hozzá annyi vizet, hogy gyúrható tésztát kapjunk. Csomagoljuk folpackba, majd tegyük pihenni a hűtőbe legalább egy órára.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra légkeveréses funkcióra.
Enyhén lisztezett deszkán nyújtsuk ki vékonyra a tésztát, vágjunk belőle tetszőleges alakzatokat. Süssük a kekszeket körülbelül 9 percig.
Fotó: Getty Images