![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Sokmagvas, ropogós keksz: az emésztésünknek is jót tesz
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Múltkor eléggé kiborultam, mert nem volt otthon semmi ropogtatnivaló. Többször is ellátogattam a speizba, nézegettem a különféle csokikat, édes kekszeket, de valahogy egyik sem volt szimpatikus.
Tudom, ilyenkor gyümölcsöt kellene enni, de van, amikor igenis valami ropogósra, táplálóra vágyunk. Én nem is vagyok kifejezetten édesszájú, sokszor inkább sósat ennék. A chips nem jön számításba, így maradnak a sós kekszek, krékerek. Azokat szeretem, amelyek táplálók, egészségesek, magában sem túl szárazak, de mártogatósokhoz is passzolnak.
Ha diétásnak nem is diétás, de egészséges
Nagyon szeretem a különféle magvakat. Az embernek van egy olyan képzete, hogy minél magvasabb valami, annál egészségesebb és persze annál kevésbé hizlal. Sajnos az olajos magvak nem hizlalnak kevésbé, de legalább a szervezetünknek jót tesznek.
Ebben a kekszben lenmag, tökmag és napraforgómag van, amelyből a lenmag többek közt serkenti az emésztést, a tökmag jó hatással van az immunrendszerre, gazdag A-, B-, K -és C-vitaminban, mindezt kevesebb zsiradékkal teszi, mint a többi mag. A napraforgómag pedig tele van vassal, magnéziummal, foszforral, kalciummal, szelénnel, cinkkel és rézzel. De nem csak ezekkel finom, tehetünk bele mákot vagy chia magot is.
Sokmagvas, ropogós keksz
![magvas ropogtatós recept](https://kep.index.hu/1/0/2910/29100/291009/29100989_2647cc6a64f6875f8ebae8fcdf05e60b_wm.jpg)
Hozzávalók 4 adaghoz
- 100 gramm zabpehely (nagyszemű)
- 100 gramm tökmag (tisztított)
- 30 gramm lenmag
- 50 gramm napraforgómag
- 30 gramm szezámmag
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál méz
- 1 teáskanál só
- 1 evőkanál langyos víz
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, öntsük rá a masszát, és takarjuk be egy másik sütőpapírral. Egy sodrófával nyújtsuk ki ízlés szerinti vékonyságúra
A felső papírt vegyük le, tegyük be a tepsit a sütőbe, és süssük meg a kekszünket. A fele időnél váltsunk légkeveréses funkcióra. Addig hagyjuk bent, amíg az oldala picit piros nem lesz. Vegyük ki, hagyjuk kihűlni.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!