Ropogós süti vaníliával és mákkal, ez a pálmalevél: nagyon hamar elkészül
Cikkek
Így lesz igazán szép a mézeskalács díszítése: ez a fényes cukormáz titka
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Ropogós
Mentás forró csoki ünnepi köntösben: a gyerekek kedvence lesz
Isteni céklás rizottó kecskesajttal: fantasztikusan krémes
Csodafinom gyömbéres keksz: gasztroajándékként is tökéletes
Mesés karácsonyi desszertek sütés nélkül: pofonegyszerűen készülnek
Sajttal és spenóttal töltött csirkemell: nagyon szaftos és ízletes a hús
Az édesszájúak legnagyobb kedvence a pálmalevél süti, amit gyorsan össze lehet dobni változatos ízekben.
A pálmalevél süti a világ legegyszerűbb édessége, persze csak akkor, ha előre csomagolt leveles tésztából készül. A világszerte kedvelt süteményt leggyakrabban csak cukorral, esetleg fahéjjal, töltelék nélkül szokták elkészíteni.
A süti lényege, hogy cukros felületen kell kinyújtani a tésztát, jobban mondva a cukrot kell a tésztába dolgozni, a töltésénél pedig csak a fantázia szab határt, elvégre a levelesnek minden jól áll.
A pálmalevél nálunk szinte mindig fahéjjal vagy dióval készül, a múltkor azonban mákkal is elkészítettük, nagyon finom és mutatós lett. Legközelebb, ha gyors süti a kívánság, dobd össze ezt a csodás, mákos változatot.
Mákos pálmalevél
Hozzávalók 18 darabhoz
- 1 csomag leveles tészta
- 15 dekagramm darált mák
- 10 dekagramm cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- cukor a szóráshoz
- 2 evőkanál vaj
- 1 darab tojás
Elkészítés:
A mákot a cukorral és a vaníliás cukorral keverjük össze.
A dolgozópultot vagy a gyúródeszkát szórjuk meg tetszőleges mennyiségű cukorral, a leveles tésztát helyezzük rá és nyújtsuk ki. A tésztát kenjük meg olvasztott vajjal, majd szórjunk rá a mákos-cukros keverékből, ezután a két oldaláról indulva tekerjük fel, addig, amíg középen találkoznak.
A hengert tegyük fagyasztóba 15-20 percre, utána vágjunk vastagabb szeleteket belőle. A sütiket rakjuk sütőpapírral bélelt tepsire, kenjük meg felvert tojással, majd 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt süssük készre.
Fotó: Getty Images