Málnás bounty szelet sütés nélkül: roppanós csoki vonja be
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Vajpuha csirkemell tejfölös szószban: szaftos és omlós lesz a hús
Ropogós
Őszi almáspite-smoothie: mesésen krémes és fűszeres
Mennyei kókuszkrém házilag: tejszínhab helyett is működik
Álompuha krumplinudli gombás szósszal: serpenyőben pirul aranybarnára
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
Maga a desszert nagyon egyszerűen készül, csak győzd kivárni, amíg összeáll a fagyasztóban.
Bár sütés nélkül készül, időigényesebb desszertről van szó, pár órát a fagyasztóban kell töltenie a málnás bounty-nak, hogy tökéletes legyen, de minden egyes ráfordított másodperc megéri.
Első lépésként főznöd kell egy málnadzsemet, de ne aggódj, nem kell sokáig a tűzhely mellett állnod, elég neki pár perc, a chia mag fogja majd besűríteni. Ha ezzel megvagy, teljesen hűtsd ki, ha melegen kanalazod a kókuszos alapra, az egész desszert szétfolyik. Magát a kókuszos masszát 5 perc összeállítani, de a csoki megolvasztásával sem lesz sok dolgod, viszont minden egyes részfolyamat után tedd a fagyasztóba az édességet, úgy lesz szép réteges.
Az édes kókusz, a savanykás málna és a picit kesernyés étcsokoládé kombinációja tökéletes, csak imádni lehet.
Málnás bounty szelet
Hozzávalók 16 szelethez
Kókuszos réteg:
- 175 gramm kókuszreszelék
- 60 gramm méz
- 60 milliliter kókuszkrém
- 120 milliliter kókusztej (konzerv)
- 1 csipet só
Málnás réteg:
- 150 gramm málna
- 2 evőkanál méz
- 1 evőkanál citromlé
- 1.5 evőkanál chia mag
Csokibevonat:
- 250 gramm étcsokoládé
Elkészítés:
A málnás réteggel kezdjünk: a megmosott málnát, a mézet és a citromlevet tegyük egy kis lábasba, keverjük össze, majd közepes lángon melegítsük. A fakanál hátuljával nyomkodjuk szét a málnát, míg egészen pépes nem lesz. Nagyjából 5 percig főzzük, míg picit sűrűsödik és szószhoz hasonló állaga lesz. Ekkor vegyük le a tűzről, keverjük bele a chia magot, majd tegyük félre hűlni.
A kókuszreszeléket keverjük össze a sóval, majd adjuk hozzá a mézet - ha szükséges, olvasszuk meg -, a kókusztejet és a felolvasztott kókuszkrémet. Alaposan keverjük össze, majd öntsük a masszát egy sütőpapírral bélelt, 20x25 centis tepibe. Nyomkodjuk bele egyenletesen, majd tegyük a fagyasztóba 30 percre.
Ha megszilárdult, vegyük ki, kenjük el rajta egyenletesen a málnát, majd tegyük vissza a fagyasztóba minimum 2 órára.
Olvasszuk fel a csokit vízgőz felett. Ismét vegyük ki a fagyasztóból a bounty-t, majd vágjuk 16 szeletre. A szeleteket forgassuk meg egyesével az olvasztott csokiban, de akár le is önthetjük vele: ebben az esetben tegyük a szeleteket valamilyen rácsra, tegyünk alá egy tepsit vagy tálcát, majd öntsük nyakon a csokival.
Ha még egyszerűbb megoldást keresünk, ne vágjuk fel a desszertet, hagyjuk a tepsiben, öntsük nyakon az olvasztott csokival, majd tegyük vissza a fagyasztóba. Ha ezt a megoldást választjuk, vagyis csak a tetejét öntjük le, a csokimennyiség fele is elég lesz.
A szeleteket/leöntött bounty-t tegyük vissza a fagyasztóba fél órára, majd rakjuk a hűtőbe. Légmentesen zárható dobozban 4 napig tárolható.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors