Málnás bounty szelet sütés nélkül: roppanós csoki vonja be

málnásbounty
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Maga a desszert nagyon egyszerűen készül, csak győzd kivárni, amíg összeáll a fagyasztóban.

Bár sütés nélkül készül, időigényesebb desszertről van szó, pár órát a fagyasztóban kell töltenie a málnás bounty-nak, hogy tökéletes legyen, de minden egyes ráfordított másodperc megéri.

Első lépésként főznöd kell egy málnadzsemet, de ne aggódj, nem kell sokáig a tűzhely mellett állnod, elég neki pár perc, a chia mag fogja majd besűríteni. Ha ezzel megvagy, teljesen hűtsd ki, ha melegen kanalazod a kókuszos alapra, az egész desszert szétfolyik. Magát a kókuszos masszát 5 perc összeállítani, de a csoki megolvasztásával sem lesz sok dolgod, viszont minden egyes részfolyamat után tedd a fagyasztóba az édességet, úgy lesz szép réteges.

Az édes kókusz, a savanykás málna és a picit kesernyés étcsokoládé kombinációja tökéletes, csak imádni lehet.

Málnás bounty szelet

málnásbounty2

Hozzávalók 16 szelethez:

Kókuszos réteg:

  • 175 gramm kókuszreszelék
  • 60 gramm méz
  • 60 milliliter kókuszkrém
  • 120 milliliter kókusztej (konzerv)
  • 1 csipet

Málnás réteg:

  • 150 gramm málna
  • 2 evőkanál méz
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1.5 evőkanál chia mag

Csokibevonat:

  • 250 gramm étcsokoládé
Recept idők

Elkészítés:

A málnás réteggel kezdjünk: a megmosott málnát, a mézet és a citromlevet tegyük egy kis lábasba, keverjük össze, majd közepes lángon melegítsük. A fakanál hátuljával nyomkodjuk szét a málnát, míg egészen pépes nem lesz. Nagyjából 5 percig főzzük, míg picit sűrűsödik és szószhoz hasonló állaga lesz. Ekkor vegyük le a tűzről, keverjük bele a chia magot, majd tegyük félre hűlni. 

A kókuszreszeléket keverjük össze a sóval, majd adjuk hozzá a mézet - ha szükséges, olvasszuk meg -, a kókusztejet és a felolvasztott kókuszkrémet. Alaposan keverjük össze, majd öntsük a masszát egy sütőpapírral bélelt, 20x25 centis tepibe. Nyomkodjuk bele egyenletesen, majd tegyük a fagyasztóba 30 percre.

Ha megszilárdult, vegyük ki, kenjük el rajta egyenletesen a málnát, majd tegyük vissza a fagyasztóba minimum 2 órára.

Olvasszuk fel a csokit vízgőz felett. Ismét vegyük ki a fagyasztóból a bounty-t, majd vágjuk 16 szeletre. A szeleteket forgassuk meg egyesével az olvasztott csokiban, de akár le is önthetjük vele: ebben az esetben tegyük a szeleteket valamilyen rácsra, tegyünk alá egy tepsit vagy tálcát, majd öntsük nyakon a csokival. 

Ha még egyszerűbb megoldást keresünk, ne vágjuk fel a desszertet, hagyjuk a tepsiben, öntsük nyakon az olvasztott csokival, majd tegyük vissza a fagyasztóba. Ha ezt a megoldást választjuk, vagyis csak a tetejét öntjük le, a csokimennyiség fele is elég lesz.

A szeleteket/leöntött bounty-t tegyük vissza a fagyasztóba fél órára, majd rakjuk a hűtőbe. Légmentesen zárható dobozban 4 napig tárolható.

Fotó: Sági Zsófia/Sóbors

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük