Krémes citromtorta édes málnával – A tészta levegős, a töltelék könnyed

citromos málnás torta cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A citrom és a málna találkozása mindig jól sül el, főleg, ha egy édes tortában egyesülnek.

Egészen egyszerűen elkészíthető, mégis mutatós sütemény ez a citromos-málnás torta, amelyben a savanykás krémhez nagyon jól illik az édes málna. Bár nyugodtan elkészítheted fagyasztott gyümölcsből, szezonban érdemes frissből, finomabb lesz vele. A piskótája joghurttól lesz még puhább, így a vajas krémet sem fogod túl nehéznek érezni.

Ha kedveled a citromos süteményeket, de nem szeretnél sokat pepecselni, akkor süsd meg ezt a mindössze 15 perc alatt összeállítható citromos-mákos sütit. A málna pedig a kakaós édességekhez is nagyon jól illik, akár ehhez a piskótához.

Málnás citromtorta

citromos málnás torta recept

Hozzávalók 8 adaghoz:

Torta:

  • 9 evőkanál vaj
  • 200 gramm cukor
  • 1 darab biocitrom héja
  • 3 darab tojás (L-es)
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 280 gramm liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 kávéskanál
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 220 milliliter görög joghurt

Krém:

  • 220 gramm vaj
  • 220 gramm porcukor
  • 4 evőkanál citromlé
  • 400 gramm málna
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

Vajazzunk és lisztezzünk ki két darab, egyenként 20 centiméter átmérőjű kapcsos tortaformát

A tojásokat válasszuk szét. Egy tálban elektromos habverővel habosítsuk fel a vajat, a cukrot és a citromhéjat. Egyenként keverjük hozzá a tojások sárgáit és a vaníliakivonatot. Egy másik tálban verjük habbá a tojásfehérjéket. 

A lisztet, a sütőport, a sót és a szódabikarbónát keverjük össze, majd forgassuk össze a vajas keverékkel és a joghurttal. A végén óvatosan forgassuk bele a felvert tojásfehérjehabot. A tésztát osszuk ketté, hogy mindkét tortaformába egyformán jusson belőle. Süssük a tésztát 30 percig, tűpróbáig. Hagyjuk hűlni 10 percet, mielőtt kivesszük a formából, utána tegyük egy rácsra, várjuk meg, amíg teljesen kihűl. 

Közben készítsük el a krémet. Keverjük össze a vajat, a cukrot és adjunk hozzá annyi citromlevet, hogy jól kenhető legyen. Elektromos habverővel habosítsuk fel. Válasszuk ketté, az egyik felébe forgassuk bele a málnát. Kenjük meg vele a piskótalapot, majd borítsuk rá a második piskótalapot és a tetejét kenjük meg a maradék üres krémmel. Díszítsük málnadarabokkal. 

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük