Málnás brownie gluténmentesen: liszt nem kell hozzá, csak rengeteg olvasztott csoki
Ebben a csupa csokis, gluténmentes málnás brownie-ban a lisztet darált mandula helyettesíti.
Tombol a nyár, a meleggel együtt pedig megérkeztek a csodálatos piros gyümölcsök, melyeket nem csak magukban esik jól fogyasztani, süteményekbe is érdemes belecsempészni őket, még a legegyszerűbb kevert vagy piskótatésztát is feldobják.
Neked melyik a kedvenc piros gyümölcsöd? A meggy, cseresznye, eper, ribizli vagy málna? Bármelyik is legyen, mindegyik illik a tésztába, akár mixelve is kipróbálhatod őket, ha pedig csavarnál egyet a recepten, akkor keverj a masszába 1 teáskanál narancsvirágvizet.
A málnát mossuk meg és csepegtessük le.
A tojásokat válasszuk ketté.
A fehérjét verjük kemény habbá a cukorral és a vaníliás cukorral.
A tojássárgáját és az olvasztott vajat keverjük össze.
A lisztet szitáljuk keverőtálba és forgassuk egybe a sütőporral, utána a tojássárgájás keverékkel és a reszelt citromhéjjal dolgozzuk egybe. Forgassuk bele a tojáshabot is.
A masszát simítsuk vajjal kikent vagy sütőpapírral bélelt tepsibe (20x30 cm), majd szórjuk rá a málnát. Toljuk 170 fokosra előmelegített sütőbe, 20-25 perc alatt süssük készre.
A süteményt porcukorral meghintve kínáljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu