
Isteni energiagolyó friss málnával és datolyával: zabpehely az alapja

Cikkek


Ropogósra sült sajtos krumpligolyó: könnyen elkészíthető finomság

Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós

Laktató krumplis galette sok sajttal: ráérős reggeli is lehet

Tartalmas csirkesaláta főtt tojással: joghurtos öntettől krémes

Így készül a koreai töltött palacsinta: édes, diós tölteléktől különleges

Mini croissant leveles tésztából: villámgyors reggeli vagy vendégváró

A legjobb ételek tavaszi fáradtság ellen: ezektől visszatér a lendület
Szuper nyári édesség a málnás energiagolyó, szinte semmi munkád nem lesz vele, ráadásul bűntudat nélkül nassolhatod.
Szuperegészséges és feltölt energiával ez a sütés nélküli édesség, cukor helyett datolya édesíti és rostban gazdag zabpehely az alapja. Az alapanyagokat magvaj tartja össze, ebből használhatsz mogyorót, mandulát, de akár kesut is. A chia mag nem kötelező eleme, de nem érdemes kihagyni belőle, amilyen apró, annyira egészséges.
Az energiagolyó főszereplője nem más, mint a málna, szezonban mindenképp frissből készítsd, de egyébként fagyasztottal is működik a recept. Hogy még finomabb és látványosabb legyen, érdemes kókuszba forgatni a golyókat, de akár a masszába is tehetsz a reszelékből, ha túl ragacsosnak érzed.
Málnás energiagolyó

Hozzávalók 20 darabhoz
- 200 gramm datolya (magozott)
- 100 gramm málna
- 100 gramm zabpehely
- 50 gramm mogyoróvaj/mandulavaj
- 5 gramm chia mag
- kókuszreszelék (forgatáshoz)
Elkészítés:
A datolyát áztassuk vízbe legalább 1 órára.
A málnát mossuk meg, majd turmixoljuk le. Adjunk hozzá minden más hozzávalót, majd dolgozzuk össze az alapanyagokat, míg ragacsos masszát nem kapunk. Ha túl ragacsosnak érezzük, adhatunk még hozzá zabpelyhet vagy egy kevés kókuszreszeléket.
Formázzunk falatnyi golyókat a masszából, majd forgassuk őket kókuszreszelékbe.
Tegyük őket a hűtőbe 1 órára, hogy megszilárduljanak.
Fotó: Getty Images