
Mandulalisztből is tökéletes a palacsinta – Az, hogy gluténmentes, csak ráadás

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Lagzis Kati szelet: a süti, ami minden generáció kedvence
Ropogós

Marry me csicseriborsó: krémes, fűszeres és ellenállhatatlan

Pihe-puha kefires, meggyes kocka: csak keverj össze mindent

Könnyed, krémes tökfőzelék: édeskés és különleges

Így készül a dubaji kakaós csiga: illatos, foszlós csoda

Grillezett, szaftos szűzpecsenye: mennyei páccal készül a hús
Ma van a palacsinta világnapja, készítsük el ezt a gluténmentes verziót - mandulalisztből még könnyedebb és puhább lesz.
Több kísérletembe és leragadt palacsintámba telt, míg megtaláltam, hogy melyik lisztből a legfinomabb a palacsinta, ha nem a hagyományos fehéret használjuk.
Nem tudom összeszámolni hányféle palacsintát készítettem már életemben. A legnagyobb kihívás mégis az volt, hogy úgy legyen finom, hogy közben még egészséges vagy legalábbis kevésbé hizlaló legyen. Ennél a változatnál nem is a diéta volt a lényeg, inkább az, hogy a fehér lisztet mivel tudom a leghatékonyabban helyettesíteni. A mandulaliszt szuper erre a célra, nemcsak finom, hanem levegős és könnyed is lesz tőle a palacsintánk.
Mandulalisztes palacsinta

Hozzávalók 4 adaghoz
- 2 darab tojás
- 2 evőkanál vaj
- 2 evőkanál juharszirup
- 0.5 teáskanál vaníliakivonat
- 140 gramm mandulaliszt
- 1 teáskanál sütőpor (gluténmentes)
- 1 teáskanál vaj (sütéshez)
- 1 csipet só
Elkészítés:
A tojásokat, az olvasztott vajat, a juharszirupot, a vaníliakivonatot, a sót, a mandulalisztet és a sütőport keverjük össze egy tálban. Pihentessük 10 percig.
Egy serpenyőt kenjünk meg vékonyan vajjal, és melegítsük közepes hőmérsékletűre. Fagylaltoskanállal adagoljuk a tésztát a serpenyőbe. Kicsit lapítsuk le mindegyiket. Mindkét oldalát addig süssük, amíg aranybarna nem lesz.
Fotó: Getty Images