![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Mandulalisztből is tökéletes a palacsinta – Az, hogy gluténmentes, csak ráadás
![mandulalisztes palacsinta cover](https://kep.index.hu/1/0/3145/31452/314523/31452333_2414899_53317294cd3e13dbcf0237a6c5e2d531_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Ma van a palacsinta világnapja, készítsük el ezt a gluténmentes verziót - mandulalisztből még könnyedebb és puhább lesz.
Több kísérletembe és leragadt palacsintámba telt, míg megtaláltam, hogy melyik lisztből a legfinomabb a palacsinta, ha nem a hagyományos fehéret használjuk.
Nem tudom összeszámolni hányféle palacsintát készítettem már életemben. A legnagyobb kihívás mégis az volt, hogy úgy legyen finom, hogy közben még egészséges vagy legalábbis kevésbé hizlaló legyen. Ennél a változatnál nem is a diéta volt a lényeg, inkább az, hogy a fehér lisztet mivel tudom a leghatékonyabban helyettesíteni. A mandulaliszt szuper erre a célra, nemcsak finom, hanem levegős és könnyed is lesz tőle a palacsintánk.
Mandulalisztes palacsinta
![mandulalisztes palacsinta recept](https://kep.index.hu/1/0/3145/31452/314523/31452349_c9dbcb164293950f7975d1bb4dfe2dc6_wm.jpg)
Hozzávalók 4 adaghoz
- 2 darab tojás
- 2 evőkanál vaj
- 2 evőkanál juharszirup
- 0.5 teáskanál vaníliakivonat
- 140 gramm mandulaliszt
- 1 teáskanál sütőpor (gluténmentes)
- 1 teáskanál vaj (sütéshez)
- 1 csipet só
Elkészítés:
A tojásokat, az olvasztott vajat, a juharszirupot, a vaníliakivonatot, a sót, a mandulalisztet és a sütőport keverjük össze egy tálban. Pihentessük 10 percig.
Egy serpenyőt kenjünk meg vékonyan vajjal, és melegítsük közepes hőmérsékletűre. Fagylaltoskanállal adagoljuk a tésztát a serpenyőbe. Kicsit lapítsuk le mindegyiket. Mindkét oldalát addig süssük, amíg aranybarna nem lesz.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!