Mandulalisztből is tökéletes a palacsinta – Az, hogy gluténmentes, csak ráadás

mandulalisztes palacsinta cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ma van a palacsinta világnapja, készítsük el ezt a gluténmentes verziót - mandulalisztből még könnyedebb és puhább lesz.

Több kísérletembe és leragadt palacsintámba telt, míg megtaláltam, hogy melyik lisztből a legfinomabb a palacsinta, ha nem a hagyományos fehéret használjuk.

Nem tudom összeszámolni hányféle palacsintát készítettem már életemben. A legnagyobb kihívás mégis az volt, hogy úgy legyen finom, hogy közben még egészséges vagy legalábbis kevésbé hizlaló legyen. Ennél a változatnál nem is a diéta volt a lényeg, inkább az, hogy a fehér lisztet mivel tudom a leghatékonyabban helyettesíteni. A mandulaliszt szuper erre a célra, nemcsak finom, hanem levegős és könnyed is lesz tőle a palacsintánk. 

Mandulalisztes palacsinta

mandulalisztes palacsinta recept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 2 darab tojás
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál juharszirup
  • 0.5 teáskanál vaníliakivonat
  • 140 gramm mandulaliszt
  • 1 teáskanál sütőpor (gluténmentes)
  • 1 teáskanál vaj (sütéshez)
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat, az olvasztott vajat, a juharszirupot, a vaníliakivonatot, a sót, a mandulalisztet és a sütőport keverjük össze egy tálban. Pihentessük 10 percig. 

Egy serpenyőt kenjünk meg vékonyan vajjal, és melegítsük közepes hőmérsékletűre. Fagylaltoskanállal adagoljuk a tésztát a serpenyőbe. Kicsit lapítsuk le mindegyiket. Mindkét oldalát addig süssük, amíg aranybarna nem lesz. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük